Každý den vývoje se počítá, obhajuje Mercedes odsunutý debut vozu

Každý den vývoje se počítá, obhajuje Mercedes odsunutý debut vozu

Mercedes se letos rozhodl jako jediný z top týmů nasadit svůj nový monopost až do druhých předsezónních testů a je stále přesvědčený o správnosti svého rozhodnutí.

V minulých letech měl ve zvyku nasazovat nové auto až do druhých testů Red Bull Racing, ale letos to neudělá. Udělá to Mercedes, i když jsou letos před sezónou jen tři testy, protože ten čtvrtý byl posunut na květen.

"Když máte půl roku na vývoj vozu, tak deset dní pak může být klíčových," vysvětloval sportovní šéf Mercedesu Norbert Haug v rozhovoru pro Autosport. "Bylo to naše rozhodnutí. Chceme testovat pořádné auto dokončené ve všech detailech. Proto potřebujeme čas na vývoj."

Mercedes trvá na tom, že k takovému postupu není donucen okolnostmi. "Dobře víme, že ostatní týmy mají jiné plány a že jsou připravené na první testy. My ale nemáme zpoždění, jen se držíme svých procesů a pak uvidíme, jak to dopadne," uvedl.

Mercedes se zúčastní i prvních testů. A i když to bude s loňským vozem, slibuje si od něj hodně informací. "Na prvním testu budeme mít k vyzkoušení pár dílů," prozradil Haug. "Můžeme použít novou generaci pneumatik, což je dobré pro získání základních dat, jelikož je můžete (díky loňskému vozu) srovnat se starými pneumatikami. Musíme zjistit víc o chování pneumatik na našem autě."

Doporučujeme

Články odjinud