Každý bod se počítá. Čou Kuan-jü zajel nejrychlejší kolo, aby ho vzal Alpine | Foto: Getty Images / Lars Baron

Foto: Getty Images / Lars Baron

Každý bod se počítá. Čou Kuan-jü zajel nejrychlejší kolo, aby ho vzal Alpine

Čou Kuan-jü zajel v Bahrajnu nejrychlejší kolo závodu. Bod za to ale nedostal, protože dojel mimo první desítku. Nezískal ho ale ani Alpine.

Pierre Gasly a Čou Kuan-jü stavěli u mechaniků celkem třikrát. Gasly jel strategii měkká-tvrdá-tvrdá-měkká. Krátce po své poslední zastávce zajel ve 42. kole nejrychlejší kolo závodu. Do cíle dojel na devátém místě, a tak on i Alpine získali dva body. Před Gaslym dojel Bottas, který získal o dva body více.

Ve skutečnosti mohl být rozdíl menší, protože Gasly držel zmíněné nejrychlejší kolo závodu, za které by získal další (třetí bod). V závěru závodu mu ho všal vzal Čou Kuan-jü, který ale dojel mimo první desítku, a tak bod nebral.

Čou Kuan-jü jel také strategii na tři zastávky – měkká-tvrdá-měkká-měkká. Naposledy zajel do boxů v závěru závodu a přestože nasadil opotřebované pneumatiky, díky lehčímu vozu zajel v 56. kole nejrychlejší kolo závodu, které bylo o více než sekundu rychlejší než Gaslyho kolo.

Čou ve svém předposledním stintu nedosáhl pokroku, v jaký tým doufal. Poté se objevia možnost sebrat Gaslymu bod. 

„Snažili jsme se alespoň udělat ‚týmovou práci‘ tím, že jsme poslali Čoua, aby zajel nejrychlejší kolo,“ řekl šéf traťových operací Alfy Romeo Xevi Pujolar, kterého cituje RaceFans.

„Odvedl mega práci, aby získal nejrychlejší kolo, čímž jsme vzali bod Alpine, který je v tuto chvíli našim nejbližším soupeřem.“

Doporučujeme

Články odjinud