Katastrofa, hodnotí víkend Hamilton. Bottas na stupních vítězů

Katastrofa, hodnotí víkend Hamilton. Bottas na stupních vítězů

Lewis Hamilton připustil, že nepodává dobré výkony. Velkou cenu Číny vozů formule 1 označil pro svůj tým Mercedes za katastrofu. Jeho týmový kolega Valtteri Bottas přitom podruhé za sebou skončil na druhém místě.

Hamilton startující ze čtvrtého místa ztratil a první část závodu strávil na páté příčce za Kimim Räikkönenem. Ke konci závodu si s ním poradili také jezdci Red Bullu, kteří měli novější pneumatiky než soupeři. Hamilton nakonec obsadil čtvrtou pozici, když vydělal na kolizi Maxe Verstappena se Sebastianem Vettelem a následné Verstappenově penalizaci.

„Jel jsem sám. Neměl jsem žádnou rychlost. Jen jsem se snažil udržet si to, co jsem měl. Samozřejmě nás čeká velká bitva, obzvlášť na mojí straně. Říkám na mojí straně, ale také na naší straně jako týmu, nevedli jsme si dobře,“ řekl Hamilton.

„Včerejšek a dnešek byl z mojí strany katastrofa, takže se musím pokusit to napravit a vrátit do normálního výkonnostního režimu. V opačném případě budu ztrácet další cenné body. Jsem vděčný za několik incidentů, které se dnes odehrály přede mnou, udržely nás v souboji.“

Bottas znovu druhý

Ve druhém závodě v řadě skončil Bottas na druhé pozici. Fin je z výsledku zklamaný.

Bottas měl dobrý start, když se dostal ze třetí na druhou pozici a v polovině závodu se dřívější zastávkou v boxech dostal i před Vettela do vedení.

Výjezdu Safety caru však Red Bull využil k výměně pneumatik u svých jezdců a Daniel Ricciardo se během osmi kol dostal z šesté na první pozici.

„Závod se pro nás vyvíjel velmi dobře a vypadali jsme silně až do Safety caru. Pak jsme se dostali do problémů s Danielem a na konci s Kimim (Räikkönenem),“ řekl Bottas.

„Je to zklamání, dali jsme do toho vše a mám pocit, že jsme si zasloužili vyhrát. Ale dnes se nám to nepodařilo.“

Ricciardův útok přišel v šesté zatáčce dvanáct kol před koncem.

„Bránil jsem se. Viděl jsem, že byl v prvních třech zatáčkách a na výjezdech velmi blízko. Rychle se mi v každém kole přibližoval. Myslím, že já toho moc nemohl udělat. Snažil jsem se bránit, ale on měl nakonec pneumatiky v mnohem lepším stavu a mohl brzdit mnohem později. Myslím, že to bylo spravedlivé. S rychlostí, jakou měl, to byla jen otázka času.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud