Katarský Losail usiluje o licenci pro formuli 1, začít chce s testy

Katarský Losail usiluje o licenci pro formuli 1, začít chce s testy

Čelní představitelé katarského motorsportu chtějí do své země přilákat formuli 1, proto požádali FIA o licenci pro svůj okruh.

V Kataru už jezdí své závody mistrovství světa silničních motocyklů, to ale Katarcům nestačí. Na svém okruhu Losail chtějí i královnu motorsportu.

"Čekáme na pozitivní odpověď FIA na naši žádost hostovat testy formule 1," uvedl prezident Katarské federace motocyklového a automobilového sportu Nasser al-Attiyah pro AFP.

"Delegace FIA přijela (před dvěma dny) do Dauhá, kde uskutečnila inspekci okruhu Losail a jeho zázemí. Reakce členů delegace byla pozitivní, hlavně protože jsme provedli potřebné změny tratě."

"Myslím, že bychom mohli dostat zelenou od valného shromáždění FIA v prosinci, a proto se připravujeme na testy nové sezóny formule 1 v roce 2013. Takové jsou naše plány. Máme velké ambice hostovat formuli 1."

Jaké testy formule 1 chce Katar příští rok hostovat, zůstává nejasné, protože týmy se už před časem dohodly, že před sezónou budou testovat jen v Jerezu a Barceloně. Katarci možná také doufají, že by mohli v kalendáři zastoupit GP Jersey, která vypadla.

Doporučujeme

Články odjinud