Karun Čandhok se vrací na startovní rošt, v Německu nahradí Trulliho

Karun Čandhok se vrací na startovní rošt, v Německu nahradí Trulliho

Tým Lotus oznámil před Grand Prix Německa změnu v jezdeckém složení, Karun Čandhok bude závodit místo Jarna Trulliho.

Čandhok loni jezdil část sezóny pro tým Hispania Racing, letos působil u Lotusu jako záložní jezdec. Trulliho by měl nahradit jen v Německu, ale na nominace do dalších Grand Prix si budeme muset počkat.

"Ať už se stane cokoliv, jsem nadšený, že se v neděli postavím na startovní rošt, a vím, že mě a tým budou podporovat milióny indických fanoušků a fanoušků týmu Lotus, takže udělám maximum, abych jim dal důvod k radosti," uvedl Čandhok.

Trulli se letos trápil s vozem především kvůli tomu, že mu řízení neposkytovalo potřebnou zpětnou vazbu. "Je skvělé, že týmu dodržuje své sliby a pomáhá mladým talentům, především ze zemí, kde je těžké prorazit na vrchol motorsportu. Takže tu budu, abych mu asistoval a vedl ho ve voze i mimo něj," řekl italský závodník.

Podlé šéfa týmu Tonyho Fernandese tato změna neznamená konec Trulliho u Lotusu. Naopak. "S nadšením můžu potvrdit, že jednáme o prodloužení jeho smlouvy. Těšíme se, že brzy prozradíme detaily," uvedl. "Je klíčovým členem našeho týmu a já doufám, že mu brzy budeme moci dát vůz, který mu umožní naplno využít jeho talent."

Doporučujeme

Články odjinud