Kartykejanova předváděcí jízda v Indii musela být zrušena

Kartykejanova předváděcí jízda v Indii musela být zrušena

Ve městě Thiruvananthapuram, ležícím ve státě Kerala, totiž v těchto dnech probíhají tradiční dožínkové slavnosti zvané Onam.

Kartykejan se měl svým početným fanouškům předvést na trase mezi palácem Kowdiar a místní Vysokou školou výtvarného umění. Vzhledem k termínové kolizi právě se zmiňovaným festivalem se ovšem proti této akci zvedla vlna nevole. Sociální aktivisté podali stížnost místním soudům s tím, že maximální rychlost, jakou by se Kartykejan mohl v ulicích Thiruvananthapuramu pohybovat, je 40 kilometrů v hodině.

Keralské oddělení cestovního ruchu jako oficiální důvod zrušení předváděcí jízdy uvedlo, že by kombinace se slavností Onam byla pro návštěvníky příliš chaotická. Ministr turismu Anil Kumar řekl, že se nyní pracuje na náhradním termínu, který připadne zřejmě na některý ze zimních měsíců. 

Pětatřicetiletý Kartykejan je prvním indickým závodníkem ve formuli 1. Dosud startoval ve 37 závodech (v barvách týmů Jordan a HRT), přičemž jeho nejlepším výsledkem je čtvrté místo z nechvalně známé Velké ceny Spojených států 2005, ve které závodilo pouhých šest vozů.

Doporučujeme

Články odjinud