Kartykejan si za své letošní výkony dává šest až sedm bodů

Kartykejan si za své letošní výkony dává šest až sedm bodů

Narajn Kartykejan si je vědom skutečnosti, že se mu nedaří využívat potenciál monopostu HRT. Je to vidět ve srovnání s týmovým kolegou. Proto se moc dobře nehodnotí.

Kartykejanovi patří v šampionátu jezdců předposlední místo, ale vzhledem k výkonnosti HRT je pro něj důležitější přímé srovnání s kolegou Pedrem de la Rosou. A to mu nevychází moc lichotivě, ve všech kvalifikacích byl horší a v závodech porazil zkušenějšího Španěla jen jednou.

"Všichni víme, že začátek by byl za normálních okolností lepší, ale se změnami, které jsme museli udělat, a věcmi, které jsme zdědili (po předchozím majiteli týmu), to nebylo možné," hodnotil Kartykejan první polovinu sezóny.

"Že jsme se stihli dostat do Austrálie s vozem, bylo samo o sobě úspěchem. Překonali jsme to a hodně jsme pokročili. Teď bych sám sobě dal šest nebo sedm bodů (z deseti), a pokud zlepším své kvalifikační výsledky, tak osm nebo devět."

Kvalifikace jsou největší slabinou Kartykejana, jeho kvalifikační průměr činí 23,6, což je jednoznačně nejhorší z celého startovního pole.

"Myslím, že moje závodní výkony jsou silné, vyčnívá mé 15. místo v Monaku, ale v kvalifikacích jsem byl slabší," uznal. "Teď ztrácím asi tři desetiny na Pedra, a to budu muset v druhé polovině sezóny zlepšit, o tom není pochyb."

"Je těžké si zvyknout na pneumatiky a Pedro má hodně zkušeností s Pirelli a z McLarenu. Je to velmi dobrý jezdec, který málokdy chybuje, a já se od něj musím učit, abych se zlepšil."

Sezónu bude Kartykejan považovat za úspěšnou, pokud se vyrovná De la Rosovi. Velkým úspěchem by byla porážka Marussie v poháru týmů. Vrcholem sezóny pro něj bude domácí GP Indie, kde chce dojet lépe než loni, tedy alespoň na 16. místě.

Doporučujeme

Články odjinud