Kartykejan si je jistý zlepšením HRT

Kartykejan si je jistý zlepšením HRT

Tým HRT má sebou první krátký test s novým vozem. F112 fungovalo podle očekávání a Narajn Kartykejan dokonce míní, že je lepší než F111.

HRT muselo absolvovat nárazové testy FIA nadvakrát a s novým autem se dostalo poprvé na trať až v pondělí v Barceloně. Do kokpitu F112 usedl Narajn Kartykejan a v rámci filmového dne odjel něco málo přes 10 kol.

"První dojmy jsou dobré," komentoval indický jezdec. "Určitě je to zlepšení vůči loňskému roku. Nemohli jsme pracovat na nastavení a podobných věcech, ale zdá se, že vše funguje dobře, a žádné větší problémy jsme neměli, takže se teď můžeme těšit na sezónu."

"Všichni pracovali tvrdě a nový management týmu dal vše dohromady za velmi krátkou dobu. Na voze odvedli pořádnou práci a jsem si jistý, že představuje velký krok vpřed vůči loňskému roku, takže snad dokážeme soupeřit se stejnými týmy jako loni."

Po krátkém testu se tým sbalil a další vystoupení ho čeká až v Melbourne při Grand Prix Austrálie. F112 má na kontě minimum kilometrů a vyzkoušel si ho jen jeden jezdec. "Je to velmi důležité, i když to tak možná nevypadá, ale jakékoliv kilometry jsou před Austrálií životně důležité, abychom věděli, že je auto v dobrém stavu. Teď je naším úkolem ho zlepšovat a jít vpřed," dodal Pedro de la Rosa, jenž si své pracovní náčiní vyzkouší poprvé až v Melbourne.

Doporučujeme

Články odjinud