Kartykejan se neobává nesplnění kvalifikačního limitu v Melbourne

Kartykejan se neobává nesplnění kvalifikačního limitu v Melbourne

I když letošní monopost týmu HRT ještě ani nevyjel na trať, je Narajn Kartykejan přesvědčený, že nebude mít problém se kvalifikovat do první Grand Prix.

V letošní sezóně se vrátilo pravidlo, které nepustí na startovní rošt závodu jezdce, jejichž čas z první části kvalifikace byl o více než 7 procent horší než nejrychlejší čas téže části.

"Letos budeme mít méně přítlaku, jelikož nemáme dvojité difuzory, takže auto bude na rovince rychlejší. A podle pravidla 107 procent budeme muset být v Melbourne do 5,8 sekundy od pole position, což si myslím, že dokážeme," řekl indický pilot pro Hindustan Times.

Vzhledem k omezené účasti v testech s loňským vozem se očekává, že HRT bude letos znovu nejpomalejší. Kartykejan však nelituje, že se do formule 1 vrátil právě s tímto týmem.

"Je pravda, že všechny peníze, které jsem vydělal závoděním v NASCAR, jsem letos už utratil," potvrdil, že za místo platí. "Ale nechtěl jsem si návrat do formule 1 nechat utéct, protože jsem nechtěl strávit zbytek života přemýšlením, co by se stalo, kdyby..."

"Být zpět je dobrý pocit. Jsem u týmu, který má slušný vůz, ale zatím ještě nevyjel, takže nemůžu předpovědět, jak se bude sezóna vyvíjet. Austrálie neposkytne kompletní obrázek, protože je to jednoduchá trať. Na rozdíl například od Sepangu, ten už něco napoví. Vzhledem ke zdrojům má tým šanci se posunout nahoru, takže nevím, proč bych u něj nemohl zůstat dlouhodobě. Chci s týmem růst."

Doporučujeme

Články odjinud