Kartykejan obnovil smlouvu s HRT, bude znovu závodit

Kartykejan obnovil smlouvu s HRT, bude znovu závodit

Narajn Kartykejan se letos vrací do závodního kokpitu týmu HRT, stal se týmovým kolegou Pedra de la Rosy. Vitantonio Liuzzi se na startovním roštu neobjeví.

Kartykejan loni závodil pro španělskou stáj od začátku sezóny, než ho nahradil před GP Velké Británie junior Red Bullu Daniel Ricciardo.

Letos HRT doposud oficiálně nominovalo jen Pedra de la Rosu a druhé místo bylo volné. Dnes ho tým obsadil Narajnem Kartykejanem.

"Vyžádalo si to hodně tvrdé práce, ale jsem nadšený, že budu na startovním roštu 2012 s HRT," komentoval indický jezdec. "Potěšila mě naše dobrá výkonnost v Grand Prix Indie před mými vášnivými domácími fanoušky a těším se, že na tomto výsledku budu budovat v roce 2012."

"Od konce roku 2011 jsem tvrdě trénoval, abych byl připraven na náročnou formuli 1, pokud by se naskytla příležitost. Jsem nadšený, že jsem podepsal s HRT. S novým vedením, Pedrem a týmem určitě máme potenciál na zlepšení."

Kartykejan tak připravil o místo Tonia Liuzziho, který měl s týmem platnou smlouvu. Bohužel pro něj ji ale podepsali bývalí majitelé a ti noví ji nedodrželi.

V HRT ale proběhlo mnoho změn, většina týmu se přestěhovala z Německa do Španělska a mnoho lidí odešlo. "Dá se říct, že letos začínáme od nuly a práce všech bude klíčová," potvrdil šéf stáje Luis Pérez-Sala.

Doporučujeme

Články odjinud