Kartykejan dostal povolení závodit, startovní pole bude kompletní

Kartykejan dostal povolení závodit, startovní pole bude kompletní

Souboj jezdců novějších týmů dopadl tradičně nejlépe pro Caterham, z jezdců pak pro Rusa Vitalije Petrova, který odstartuje osmnáctý.

Caterham

Vzhledem k diskvalifikaci Hamiltona se všichni piloti oproti svým kvalifikačním pozicím na startu posunou o místo kupředu. "S dnešním výkonem jsem velice spokojený. Mám skvělý pocit z toho, že se nám všechno podařilo dát dohromady. Chtěl bych týmu poděkovat, že mi pomohl zajet můj poslední měřený čas," řekl Petrov. Kovalainen je spokojený o něco méně, cítí, že měl na víc. "S výkonem nejsem úplně nespokojen, ale určitě jsme z vozu mohli dostat více. Ve třetí zatáčce jsem chyboval, což mě stálo nějaký čas, hlavně mi ale nešlo najít správné nastavení, aby se vůz choval optimálně," řekl Kovalainen. Finský pilot do závodu vyjede hned za svým týmovým kolegou.

Marussia

Ruský tým podal standardní výkon, připsal si jedenadvacátý a dvaadvacátý nejlepší čas. Za delší konec provazu tahal mladík Charles Pic. "Abych byl upřímný, mám dost radost. Podařilo se nám vůz pro tento víkend vylepšit. Odstup na soupeře před námi to ovšem moc neprozrazuje. Zatím ještě nevíme, jak na tom vlastně jsme, jelikož vůz stále není vyladěn na 100%," řekl Pic, který doufá, že v závodních podmínkách bude vůz ještě silnější a umožní mu bojovat s caterhamy. Známky optimismu jeví také Timo Glock. "Bylo to mnohem lepší než včera. Ve třetím tréninku jsem byl spokojený. Kvalifikace ale bohužel už tak skvělá nebyla. V prvním měřeném kole jsem udělal chybu, ve druhém zas byly vyvěšeny žluté vlajky," řekl německý závodník. 

HRT

Už to vypadalo, že tým HRT se problémů s kvalifikováním se nadobro zbavil, Narajn Kartykejan však svým fanouškům pro dnešek přichystal nepříjemné překvapení. "Zatím je to hodně smolný víkend. Ráno šlo vše hladce, ale odpoledne jsem to na první sadě pneumatik přehnal se snahou, dostal se do smyku ve třetí zatáčce a probrzdil jednu z pneumatik. Musel jsem do boxů. Pak jsme ale objevili jisté problémy, a tak jsme se kvůli bezpečnosti mé i ostatních rozhodli zpět nevyjet," řekl Ind, kterému nakonec bylo povoleno odstartovat. V trénincích totiž tým HRT zajížděl časy, které by se do 107% nejlepšího času vešly. Španěl Pedro de la Rosa byl očividně spokojen. "Celý den a odpoledne obzvláště probíhaly v pohodě. Mám radost z toho, čeho jsme dosáhli. Ano, naše pozice zůstávají stejné, ale po stránce výkonnostní jsme udělali pokrok," nechal se slyšet de la Rosa.


Doporučujeme

Články odjinud