Karbonový úlomek zasáhl Gaslyho do hledí přilby

Karbonový úlomek zasáhl Gaslyho do hledí přilby

Úlomek z jednoho z vozů se během incidentů v prvním kole Velké ceny Ruska dostal přes systém ochrany hlavy, tzv. svatozář, a zasáhl hledí přilby Pierra Gaslyho.

Pilot Toro Rosso popsal, jak úlomek z red bullu Daniela Ricciarda na startu velké ceny narazil do jeho helmy a zůstal v kokpitu jeho vozu.

„Myslím, že Daniel přišel o kousek karbonu, který šel přímo do mého hledí, to bylo opravdu, opravdu děsivé,“ popsal po závodě Gasly novinářům.

„Myslel jsem, že to projde skrz přímo do mého oka, nakonec to zasáhlo hledí a pak spadlo do kokpitu. Ve čtvrté zatáčce jsem musel ten karbonový úlomek vzít a vyhodit ho z kokpitu ven. Asi půl sekundy před nárazem do hledí jsem viděl, jak ten úlomek letí, možná nějaká část křídla, která se odněkud vzala, myslím, že po kontaktu s Danielem. Když jsem viděl, jak se blíží, tak jsem si řekl: 'půjde to skrz hledí'. Ale to je opravdu silné, zasáhlo ho to a spadlo do kokpitu,“ popsal Francouz.

„Šlo to spodem. Musíme se na to podívat, bylo to velmi děsivé,“ popsal Gasly způsob, jakým se úlomek dostal skrz svatozář.

„Zdá se, že hledí je opravdu silné, možná jej ale musíme stále zlepšovat a snažit se, ať je co nejsilnější. Na náraz měla vliv také rychlost. V tu chvíli jsem projížděl druhou zatáčkou, takže jsem nejel příliš rychle. Ten náraz díky tomu možná nebyl tak silný, jako by byl, kdybych jel 300 km/h,“ dodal.

Oba piloti měli problém s brzdami

Jak pro Gaslyho, tak pro jeho týmového kolegu Brendona Hartleyho, skončil závod po pár kolech poté, co se na jejich vozech objevil problém s předními brzdami.

„Už od začátku závodu jsem měl divný pocit z brzdového pedálu, byl velmi dlouhý a velmi rychle se to zhoršovalo. Ve třetím kole ve čtvrté zatáčce jsem zabrzdil a pedál se úplně propadl, takže jsme přišli o přední brzdy a museli jsme odstoupit,“ řekl Gasly.

„Útočil jsem na McLaren, když se propadl brzdový pedál. Nahlásil jsem to do vysílačky a provedli jsme naši plánovanou zastávku v boxech. Když jsem vyjel na trať, pedál se propadl na podlahu, zadní kola se zablokovala a vůz se roztočil,“ dodal Hartley.

Foto: Getty Images / Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud