Kaltenbornová: Sauber musí být odvážnější

Kaltenbornová: Sauber musí být odvážnější

Jestliže Sauber nechce, aby tohle pro něj byla nejhorší sezóna v historii, musí být podle jeho šéfky Monishi Kaltenbornové odvážnější.

Stáj z Hinwilu i po jedenácti závodech letošní sezóny na svém kontě stále nemá ani bod. Pokud by u týmu zůstala nula v hodnocení Poháru konstruktérů i na konci roku, byla by to první sezóna, ve které Sauber od svého vstupu do F1 v roce 1993 vyšel bodově naprázdno.

Kaltenbornová již dříve takovou situaci popsala jako "nepřijatelnou" a vyzvala svůj tým, aby zvolil mnohem agresivnější přístup.

„Z pohledu vývoje možná budeme muset změnit určité způsoby myšlení a být agresivnější,“ řekla Autosportu. „Možná potřebujeme více odvahy, abychom se vydali jiným směrem.

Myslím, že v tomhle autě je potenciál, který získáme tím, že lépe pochopíme data a chování našeho vozu. Určitě k tomu máme vše potřebné, musíme pracovat na našich zdrojích, pak už nám stačí jen více odvahy jít a udělat něco jiného.“

Podle Kaltenbornové udělal Sauber rovněž chybu v tom, že se snažil vyvíjet příliš mnoho komponent sám a nevyužíval tolik technické podpory ze strany Ferrari.

„Nejsme tak závislí na spolupráci s ostatními týmy, děláme si věci sami. Tentokrát jsme se ale nevydali správným směrem. Možná, že to vzhledem ke všem požadavkům a složitostem na voze může mít smysl tu a tam spolupracovat s jiným týmem. Není to ale to nejdůležitější, podle nás musíme být agresivnější z pohledu našeho vozu a vývoje. To je oblast, kde musíme mít trochu více odvahy.“

Doporučujeme

Články odjinud