K zisku prvních letošních bodů má Palmerovi pomoci i nová podlaha

K zisku prvních letošních bodů má Palmerovi pomoci i nová podlaha

Jolyon Palmer bude mít pro nadcházející Velkou cenu Maďarska k dispozici novou podlahu svého vozu. Vedení týmu Renault chce, aby Brit na Hungaroringu získal své první letošní body.

Při minulém závodě na Silverstonu dostal vylepšené díly Nico Hülkenberg, který ve Velké ceně Velké Británie obsadil v kvalifikaci i závodě šesté místo, což je jeho nejlepší letošní výsledek.

Na Hungaroringu budou mít novou podlahu již oba vozy týmu Renault. Francouzská stáj si tak chce před letní přestávkou připsat další porci bodů.

„Na Silverstonu jsme ukázali, že se nadále zlepšujeme,“ řekl generální ředitel týmu Cyril Abiteboul.

„Nové díly šasi, zejména nová podlaha, se ukázaly jako pozitivní, když Nico získal osm bodů a oba vozy předvedly dobrou rychlost v kvalifikaci. Je důležité, abychom v Maďarsku podpořili toto zlepšení oběma vozy v nejlepší desítce, první polovinu sezóny chceme zakončit pozitivně.“

„Abychom toho dosáhli, musíme se zbavit našich problémů se spolehlivostí. Známe naši situaci a oblasti, které vyžadují naši větší pozornost. Naše cíle zůstávají nezměněné, před začátkem přestávky 30. července chceme být šestí a na konci sezóny pátí. Dvojitý bodový zisk máme rozhodně na dosah.“

V Poháru konstruktérů Renaultu v současné době patří osmá pozice. Na sedmý Haas mu chybí tři body a na šesté Toro Rosso další čtyři. Pokud chce Renault v Maďarsku dosáhnout na svůj cíl, bude muset buď s jedním vozem vyrovnat svůj nejlepší letošní výsledek, nebo bodovat s oběma vozy.

Palmer na Silverstonu odstoupil kvůli problému s těsnícím kroužkem v hydraulickém systému už v zahřívacím kole. Brit nicméně věří, že díky nové podlaze bude na Hungaroringu sebevědomější.

„S novou podlahou jsem jel (na Silverstonu) v prvním tréninku a fungovala dobře, jsem proto rád, že ji budu mít v Budapešti. Nico během minulého víkendu svou rychlostí v kvalifikaci a závodě ukázal její výhody. Pro tým je to skvělé, jelikož jsme byli konkurenceschopní a před svými soupeři ze středu pole. V to doufám také v Maďarsku.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud