K účasti v příští sezóně se zatím zavázaly všechny týmy kromě HRT

K účasti v příští sezóně se zatím zavázaly všechny týmy kromě HRT

Bernie Ecclestone hlásí pokrok ve vyjednávání o nové Concordské dohodě, nesrovnalosti už nejsou v penězích, ale ve tvorbě pravidel.

Ecclestone prozradil během indického závodního víkendu, že se "k účasti v šampionátu 2013 zavázaly už všechny týmy kromě HRT. Nakonec jsme dosáhli velmi dobré dohody s FIA, Jeanem Todtem a týmy," uvedl pro Sky Sports.

To ovšem neznamená, že by bylo vše připraveno k podpisu finální verze Concordské dohody, která stanoví základní pravidla fungování formule 1 v letech 2013 až 2020.

Ecclestone však říká, že v současnosti už nejde o peníze. "Ne, souvisí to s pravidly. Peníze jsou vyřešené až do roku 2020. Ve světě nedochází k uzavření asi miliónů smluv kvůli právníkům, zatímco dřív jsme dokázali věci sepsat na zadní stranu obálky."

Týmy s Ecclestonem a FIA stále jednají o tvorbě pravidel. V budoucnu by sice měla zůstat zachována Komise F1, v níž budou i nadále zastoupené všechny stáje, ale ta už by měla jen schvalovací pravomoc. Regule by měla dávat dohromady a měnit nová řídící komise, ve které by mělo zastoupení jen šest týmů.

Doporučujeme

Články odjinud