K souboji s Hamiltonem nemělo dojít, Magnussen mě měl pustit, stěžuje si Schumacher | Foto: Getty Images / Clive Rose

Foto: Getty Images / Clive Rose

K souboji s Hamiltonem nemělo dojít, Magnussen mě měl pustit, stěžuje si Schumacher

K souboji s Lewisem Hamiltonem ve sprintu formule 1 v rámci Velké ceny Rakouska nemělo podle Micka Schumachera vůbec dojít, protože tým Haas ho měl podle jeho slov pustit před týmového kolegu Kevina Magnussena.

Jen týden poté, co Schumacher v závěru závodu na Silverstonu bojoval s loňským mistrem světa Maxem Verstappenem, se syn Michaela Schumachera postavil sedminásobnému mistrovi světa Lewisovi Hamiltonovi ve sprintu na rakouském Red Bull Ringu.

Schumacher s Magnussenem jeli zpočátku spolu a bojovali o sedmé místo. Když se k nim postupně přiblížil Hamilton, musel Schumacher přejít do defenzivy, aby udržel osmé místo.

Magnussen mu tím ale odjel natolik, že se Schumacher na rovinkách už nemohl při bránění pozice spoléhat na systém DRS. Požádal proto tým, aby zpomalil Magnussena a on mohl DRS využít k obraně před Hamiltonem.

Brit se nakonec před Schumachera dostal. Němec následně vyjádřil nespokojenost s tím, že tým jej neposlal před Magnussena, jelikož byl podle svých slov „o dost rychlejší“.

„Musíme si o tom promluvit. Souboj s Lewisem byl zábavný, ale v první řadě se to nemělo stát. Myslím, že svým způsobem jsem byl o dost rychlejší,“ řekl pro Sky F1 Schumacher, který si myslí, že jej měl Magnussen pustit před sebe, tým mu to ale podle jeho slov nepovolil.

„Myslím, že jsem měl více rychlosti. Podíváme se na to, abych pochopil, proč jsme neměnili pozice. Cítil jsem, že bych mohl zaútočit na Estebana (Ocona) vpředu. Svým způsobem jsem mu (Magnussenovi) chránil zadek před Lewisovými útoky. Doufal jsem, že zpomalí, k čemuž nedošlo. Byl jsem pak zranitelný vůči Hamiltonovu DRS.“

Haas Magnussenovi neřekl, aby Schumachera pustil před sebe

Magnussen řekl, že nebyl Haasem požádán, aby před sebe pustil Schumachera. Americký tým podle něj nemůže být sedmým a devátým místem ve sprintu zklamaný.

„Nevím. Samozřejmě neslyším, co Mick říká. Byl to pro nás ale skvělý den, bodovali jsme, pro zítřejší hlavní závod startujeme ze sedmé a deváté pozice. Z tohoto opravdu nemůžeme být zklamaní,“ řekl Magnussen.

„Dnes ráno jsem myslel, že máme problém. Rychlost se nezdála být dobrá, stejně tak vyvážení. Udělali jsme nějaké změny, kvůli parc ferme jsme ale omezeni. Nemůžete měnit nastavení, můžete změnit klapky na předním křídle a nějaké věci v systému.“

Doporučujeme

Články odjinud