K Mercedesu přišla bývalá provozní ředitelka Red Bullu. Wolff si pochvaluje její přínos pro tým | Foto: Getty Images / Jared C. Tilton

Foto: Getty Images / Jared C. Tilton

K Mercedesu přišla bývalá provozní ředitelka Red Bullu. Wolff si pochvaluje její přínos pro tým

Šéf Mercedesu ve formuli 1 Toto Wolff si pochvaluje příchod bývalé provozní ředitelky Red Bullu Jayne Poole, která se k týmu připojila před letošní sezónou.

Během zimní přestávky došlo u Mercedesu k řadě personálních změn. Kromě odchodu Jamese Vowlese do Williamsu a výměny pozic Jamese Allisona a Mika Elliotta tým posílila Jayne Poole, která přišla z Red Bullu, kde byla provozní ředitelkou a vedoucí HR oddělení.

U Mercedesu zastává funkci zvláštní poradkyně. Vyhodnocuje silné a slabé stránky současné infrastruktury Mercedesu a poskytuje rady, kde by bylo možné se zlepšit.

Mercedes od loňského roku zažívá výkonnostní propad a po dominantní éře v letech 2014 až 2021, kdy tým z Brackley osmkrát za sebou vyhrál Pohár konstruktérů, se musí vypořádat s konkurenty od Red Bullu, Ferrari a letos i Astonu Martin.

„Jayne jsem poznal před 10 lety a od té chvíle ji obdivuji. Vždy byl mezi námi respekt. Pracovala pro konkurenta, můžete ale respektovat lidi pracující pro konkurenta a ocenit jejich výkon. Její práce v Red Bullu měla podle mě velmi zásadní podíl na úspěších týmu v posledních letech,“ řekl Wolff pro Motorsport.com v rozhovoru o týmu Mercedes.

„Tento vztah skončil, stejně jako přirozeně končí mnoho vztahů. Už dlouho jsem chtěl Jayne zaměstnat, nikdy to ale nepřicházelo v úvahu. A teď se to stalo. Je pro náš tým skvělou posilou.

„Má obrovské know-how, je to skvělá psycholožka, zná jinou organizaci, všechny velmi dobře zná a vytvořila forenzní profily všech skvělých osobností ve formuli 1. Mít její oči je pro naši organizaci obrovským, skutečně obrovským přínosem.

„Když je organizace vyspělá, řídí se svými procesy a strategiemi a je úspěšná, potřebujete získat pohled zvenčí a musíte ji otřást,“ řekl Wolff o využití lidí, kteří znají fungování ostatních týmů.

„Nechcete začínat znovu, ale chcete vidět, zda nadále máte předpoklady uspět i v budoucnu. Proto je velmi přínosné, když přijde nový pár očí s neutrálním pohledem. Takže čas od času, dokonce i v úspěšné organizaci, potřebujete dobré lidi zvenčí, protože vám pomohou udělat další krok.“

Doporučujeme

Články odjinud