K Massově nehodě přispěl svým zmatením Kartykejan

K Massově nehodě přispěl svým zmatením Kartykejan

Narajn Kartykejan přiznal, že během jeho zastávky v boxech došlo k nedorozumění, které ho následně zpomalilo. Vinu za Massovu nehodu ale odmítá.

Massa narazil na trati v Montrealu na pomalého Kartykejana a chtěl ho předjet, ale musel při tom vyjet mimo suchou stopu, a to byl problém, protože už měl nazuté hladké pneumatiky. Výsledkem byl smyk a náraz do svodidel.

Indický pilot vysvětlil, proč jel pomalu. "Když jsem předjel na přechodných pneumatikách Tonia (Liuzziho), tak jsem nečekal, že mě tým zavolá do boxů. Chtěl sem zůstat na trati na těch pneumatikách trochu déle," uvedl.

"Ale tým mě zavolal a z nějakého důvodu se ke mně nedostalo, že přezujeme na suché pneumatiky, takže jsem si myslel, že mám pořád přechodné. A když jsem vyjel z boxů, zjistil jsem, že mám suché pneumatiky, ale bylo pozdě, protože jsem byl v mokré stopě a auto hodně klouzalo."

Kartykejan však odmítl, že by udělal něco, co mohlo vyprovokovat Massovu nehodu. "Vůbec jsem nezpomalil, přijel opravdu rychle. Pak změnil stopu, vyjel na mokrou část trati a roztočil se," řekl.

Brazilec však ze své nehody Kartykejana obvinil s tím, že když se ho snažil předjet, tak Ind začal zrychlovat. "S obviňováním začnete, když je vaše sedačka v ohrožení," reagoval Kartykejan pro Espn.

Doporučujeme

Články odjinud