Juniorský program Red Bullu již není tak náročný, myslí si Webber

Juniorský program Red Bullu již není tak náročný, myslí si Webber

Podle bývalého pilota formule 1 a týmu Porsche ve FIA WEC Marka Webbera již není nováčkovský program stáje Red Bull tak náročný, jako býval v minulosti.

Podle jednačtyřicetiletého Webbera Red Bull „vyměknul“ ve svém přístupu k nováčkům. Sám Australan však v minulosti nebyl členem juniorského programu rakouské stáje, k Red Bullu Webber přestoupil z týmu Williams po sezóně 2006.

Red Bull kontaktoval Makra Webbera, aby se u něj informoval na jeho bývalého týmového kolegu ze stáje Porsche Brendona Hartleyho. Novozélanďan byl v minulosti členem juniorského programu rakouského týmu, jeho kariéra se však stočila směrem ke sportovním vozům.

„Řekl bych, že Red Bull trochu vyměkl,“ řekl Webber pro motorsport.com o přístupu rakouského týmu k nováčkovskému programu.

„Juniorský program není tak náročný a intenzivní jako před několika lety. Tato příležitost by pro Brendona Hartleyho nemusela před několika lety přijít.“

„Musím smeknout klobouk před Helmutem Markem. Znovu se na něj podíval (na Hartleyho) a dal mu novou šanci.“

Brendon Hartley se nechal slyšet, že během svých prvních pokusů o zisk sedačky ve formuli 1 před několika lety se cítil velmi nejistě. Webber s ním souhlasí, podle Australana je nyní osmadvacetiletý Hartley mnohem lépe připravený na formuli 1 než před svým několikaletým angažmá u Porsche v LMP 1.

„Někteří lidé vstupují do formule 1 příliš brzy a spousta z nich by chytilo za pačesy svoji druhou šanci. Jenže málokdo takovou druhou šanci dostane. On ji ale dostal a je mnohem lépe připravený,“ pochválil Webber svého bývalého parťáka z týmu Porsche, se kterým v roce 2015 získal titul mistra světa ve WEC.

Foto: Getty Images / Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud