Junior McLarenu Norris příští rok zamíří do F2 nebo Super formule

Junior McLarenu Norris příští rok zamíří do F2 nebo Super formule

Britská vycházející hvězda Lando Norris bude v příští sezóně pravděpodobně závodit v šampionátu formule 2 nebo japonské Super formuli.

17letý Norris letos závodí v evropském šampionátu formule 3, kde mu patří průběžná druhá příčka. Brit přitom věří, že pro příští rok může přestoupit do vyšších pater motorsportu i v případě, že letos ve F3 nezíská titul.

Norris dostal tento týden také příležitost poprvé si vyzkoušet vůz formule 1, když v rámci sezónních testů na Hungaroringu usedl do letošního mclarenu.

„Není to stoprocentní, ale jsem si celkem jistý, že příští rok nebudu závodit ve formuli 3,“ řekl Norris, který dostal test s vozem F1 jako odměnu za vítězství v loňském ročníku ankety McLaren Autosport BRDC.

Ačkoliv test s vozem formule 1, kdy byl na ultra měkké směsi pneumatik rychlejší než závodní pilot McLarenu Stoffel Vandoorne, podle Norrise dopadl "o trochu lépe, než očekával", si mladý Brit myslí, že příští rok ve formuli 1 ještě nebude.

„McLaren se snaží udržet si Fernanda (Alonsa) a Stoffela, na mě to opravdu nezáleží,“ dodal. „Nemyslím si, že to už příští rok bude formule 1. Myslím, že pravděpodobnější je formule 2 nebo Super formule.“

„Nemyslím si, že by test cokoliv změnil na letošní sezóně, nic není v plánu. Letos se zaměřuji na F3 a doufám, že ji vyhraju.“

Norris byl v závěrečném dni sezónních testů na Hungaroringu druhý nejrychlejší, když odjel celkem 91 kol a časem zaostal jen o 261 tisícin za vítězem Velké ceny Maďarska Sebastianem Vettelem.

Přesun do F2 nebo Super formule by přitom pro člena juniorského programu McLarenu byl logický vzhledem k tomu, že také další jezdci McLarenu se objevili v těchto šampionátech.

Belgičan Vandoorne před vstupem do F1 závodil jak v šampionátu GP2 (předchůdce F2), tak v Super formuli. Další dva současní členové juniorského programu McLarenu, Nizozemec Nyck de Vries a Japonec Nobuharu Macušita, přitom letos závodí ve formuli 2.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud