Juncadella: Další rok v rezervní roli nemá smysl

Juncadella: Další rok v rezervní roli nemá smysl

Rezervní pilot Force Indie Daniel Juncadella se nechal slyšet, že pokud nezíská místo závodního jezdce pro příští rok, přesměruje své síly pouze na DTM.

Španělský závodník v letošní sezóně kombinuje závodění v DTM s rezervní rolí ve formuli 1, která zahrnuje práci na simulátoru, testování či občasná páteční svezení.

Juncadella se nyní snaží získat závodní sedačku pro příští sezónu. Pokud však neuspěje, nehodlá čekat v pozici náhradníka další rok.

„Upřímně řečeno, myslím si, že je užitečné absolvovat rok coby rezervní jezdec, ale musím říct, že do dalšího už bych nešel,“ řekl Španěl.

„Když jedete rok jako náhradník, je to dobrá příprava na to stát se oficiálním jezdcem, takže mým cílem pro příští rok je získat sedačku. Další rok v roli náhradníka by neměl smysl.“

Má se za to, že Force India si pro příští ročník bude chtít podržet současnou jezdeckou sestavu, tedy Nika Hülkenberga a Sergia Péreze. Znamená to tedy, že Juncadella se po závodní sedačce bude muset poohlédnout jinde.

Na otázku, jak reálné jsou jeho šance, Španěl odpověděl: „Uvidíme, ještě je brzy. Pozitivní je, že mám nějaké zkušenosti s autem a můj dlouhodobý sponzor má zájem mi dál pomáhat.

V tuhle chvíli závodím v DTM a to je šampionát, který miluji. Pokračoval bych, nejsem poblázněný do formule 1. Pokud se uvolní místo, nejspíš do toho půjdu. Pokud nebude šance, nebude mě to tolik trápit.“

Doporučujeme

Články odjinud