Jsou zde týmy, které mají zájem o vstup do F1, potvrdil Todt

Jsou zde týmy, které mají zájem o vstup do F1, potvrdil Todt

Nedávno se objevily spekulace, že ve Velké Británii vzniká nový tým F1, který je financován z čínských zdrojů. Je zřejmé, že do příštího roku tým vzniknout nestihne.

V roce 2010 jsme přivítali tři nové týmy. Jejich příchod ale skončil fiaskem. V F1 už nepůsobí ani jeden z nich. Vloni do F1 vstoupil Haas.

Jean Todt by na startovním roštu rád viděl 12 týmů. „Když budeme cítit, že je správný čas, vypíšeme výběrové řízení,“ uvedl Todt na konferenci FIA v Ženevě.

„Momentálně máme deset týmů a myšlenka je mít týmů dvanáct. Pokud bychom měli jednoho či dva silné nováčky, bylo by to dobré.“ 

„Vždy jsou zde spekulace, ale měli jsme nějaké týmy, které měly zájem. Nejprve musíme ověřit žádost, musí projít auditem, abychom zjistili, kdo jsou ti, kdo mají zájem. Pokud je to velký výrobce, je to snadné. Pokud je to malý soukromník, musíte být opatrnější.“

Francouz ale odmítá teorie, že bychom na startu měli další tým už v příštím roce. „Bylo by hloupé si myslet, že nový tým bude připravený za osm měsíců,“ dodal. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud