Jsou Palmerovy dny v Renaultu sečteny?

Jsou Palmerovy dny v Renaultu sečteny?

Paddockem se šíří zvěsti, že pokud Brit v Monaku neobstojí, jeho působení u týmu Renault skončí.

Šestadvacetiletý pilot letos nemá na růžích ustláno. Týmový kolega Nico Hülkenberg ho jasně poráží. Palmer v dosavadním průběhu sezony navíc nedokázal bodovat. I přes to, že za neuspokojivými Palmerovými výsledky v několika případech stála smůla a technické problémy, snesla se na jeho hlavu vlna kritiky.

Palmer je ve formuli 1 sice teprve druhým rokem, období hájení mu ale dávno skončilo a je dost možné, že pokud nevykáže výrazné zlepšení, jeho budoucnost už nemusí být s královnou motorsportu spojena. Že situace není ideální, si uvědomuje i sám Palmer.

„Je hezké vidět, že auto je dobré, ale když vypadnete v první části kvalifikace a váš kolega se dostane do první desítky, bolí to. Bolí to tím víc, když vidíte, jaký je potenciál auta. Rychlostní rozdíl v Barceloně ale nebyl tak velký, jak se podle kvalifikace a závodu mohlo zdát.

Vím, na co auto má. Na mně teď je, abych předvedl výsledky. Není to zrovna ten způsob, jakým jsem chtěl začít tuto sezonu, ale právě tady v Monaku, kdy jsem skončil ve zdi, se ve mně loni něco zlomilo a řekl jsem si, že takhle to dál nepůjde.

V podobné situaci jsem byl několikrát i letos a doufám, že se mi konečně začne víc dařit a čeká mě bezproblémový víkend. Na papíře byla GP Španělska špatná, ale jsem připraven se od smůly odlepit. Stačí málo a můžu se odrazit jako před rokem,“ doufá Palmer.

Renaultu se zatím v Monaku příliš nedaří, ve druhém tréninku byl Nico Hülkenberg sedmnáctý, Palmer skončil hned za ním.  

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud