Jsme zpět, ozývá se z McLarenu

Jsme zpět, ozývá se z McLarenu

Lewis Hamilton se do Velké ceny Německa kvalifikoval na druhém místě, do pole position mu chybělo 55 tisícin sekundy. Jenson Button skončil sedmý se ztrátou přes jednu sekundu na týmového kolegu.

McLaren byl ještě před dnešní kvalifikací odepisován. Říkalo se, že tým bude bojovat nejlépe o čtvrté místo, neboť v trénincích ztrácel na své hlavní soupeře přes jednu sekundu.  Lewis Hamilton však překvapil a jen těsně prohrál pole position v souboji s Markem Webberem.

Angličan sám přiznává, že první řada je pro něj absolutním překvapením a je udiven tím, jak velké zlepšení nastalo po nastavení auta do režimu s malým množstvím paliva. "Rozhodně jsem podcenil, jak dobré auto bude, až ho nastavíme na nízkopalivový režim. Moje kolo bylo skvělé, bylo to jedno s nejlepších a nejpovzbudivějších kol, jaké jsem kdy zajel. Určitě to byla moje nejlepší kvalifikace v tomto roce. Moje první jízda v Q3 byla fantastická a mé poslední kolo bylo vynikající. Když jsem protnul cílovou čáru, cítil jsem se ohromně spokojeně, " uvedl Hamilton.

Šestadvacetiletý Brit připisuje svůj dnešní úspěch hlavně snaze McLarenu zlepšit se. "Abych byl upřímný, nikdy jsme si nemysleli, že budeme tak blízko Red Bullu. Důležité ale je, že ačkoli jsme nebyli rychlejší než oni, stále jsme se snažili nastavit auto správně. Udělali jsme pár změn a vůz vypadal fantasticky. Blahopřeji svému týmu, protože vyvinul ohromnou snahu. Během víkendu jsme se stále snažili upravovat auto a zlepšovat nastavení režimu motoru, což nám nesmírně pomohlo, " dodal.

Hamilton si myslí, že k nynější síle McLarenu přispěla také opětovná změna pravidel po Velké ceně Velké Británie, neboť právě McLaren jí utrpěl nejvíce: " Tento víkend se nezdá, že by (změna pravidel) nějak významně ovlivnila Ferrari nebo Red Bull, ale nám umožnila vrátit se zpět do boje. "

Jenson Button po kvalifikaci nehýřil takovým optimismem jako jeho týmový kolega. Kvalifikoval se na sedmém místě se značnou ztrátou na Hamiltona a sám si toto selhání nedokázal vysvětlit. "Nemohl jsem najít přítlak, opravdu jsem se snažil, ale nešlo to,“ uvádí Button v rozhovoru pro BBC. Podle jezdce bylo auto ještě ráno v dobrém stavu, odpoledne měl ale vůz problém s příliš velkým přítlakem při nájezdu do zatáček. Tým tedy udělal několik změn týkajících se zadního spojleru, tím ale nechtěně způsobili nedotáčivost vozu. "Je velmi zvláštní, že teď nemůžeme najít potřebný přítlak, takže být na sedmém místě je velmi překvapující. Být 1,1 sekundy za Lewisem také není zcela v pořádku.“

Button věří, že jedinou šanci bude mít, pokud bude zítra pršet. "Potřebujeme něco udělat, protože výkonnost nemám. Frustrující ale je, že dneska ráno auto vypadalo dobře. Nechápu, kam se to podělo. "

Doporučujeme

Články odjinud