Jsme připraveni bojovat s Red Bullem, nic dalšího nepotřebujeme, hlásí Button

Jsme připraveni bojovat s Red Bullem, nic dalšího nepotřebujeme, hlásí Button

Jenson Button neskrývá spokojenost se zimními testy. McLaren je v lepší formě než před rokem a měl by dokázat bojovat s Red Bullem hned od prvního závodu.

"Jsem velmi spokojený se směrem, kterým jsme se s novým vozem vydali, a s kompletem, který máme," uvedl Button pro Guardian. "Další díly nepotřebujeme. Na autě už máme vše. Jsem mnohem spokojenější než loni. Nepobíháme tu a nedrbeme se na hlavách s otázkou, co jsme udělali špatně."

"Loni jsme měli problémy s výfuky. Také jsme měli ten problém, že jsme nebyli rychlí, dokonce i když výfuky fungovaly. Možná jsme to udrželi v tajnosti, ale moc rychlí jsme nebyli."

Letošní předsezónní testy ale byly jiné. "Co se týče spolehlivosti, měli jsme dobrou zimu, většinu času kromě soboty (v Barceloně)," hodnotil. "A cítím, že s vozem dosahujeme pokroku. Na vyvážení vozu mi nic nevadí. Dobře reaguje na změny, což je u auta opravdu důležité."

A jak vidí Button konkurenci? "Je skvělé, že na auto nasadili velké úpravy, protože to odtáhlo pozornost od našeho vozu," řekl o Red Bullu. "Zdá se, že mají jiné řešení zadní části vozu, než měli předtím. Ale nové díly samy o sobě neznamenají, že hodně zrychlíte. Budou rychlí, ale nevíme, jak moc."

K maranellským rivalům dodal: "Jsem si jistý, že si Ferrari najde cestu ven z těžké situace, pokud v těžké situaci jsou. Opravdu nevím, jak na tom jsou rychlostně. Na začátku roku všichni zkoušíme novinky. Někomu z nás to vyjde a jsem si jistý, že ostatní budou následovat. Oni evidentně mají potíže, ale jsem si jistý, že to doženou. Mají zdroje, zkušenosti a v roce 2012 opravdu chtějí a potřebují dobrou sezónu."

Button má rád výzvy od Ferrari, ale měřítkem pro úvod sezóny podle něj zůstává tým obhájců titulů. "Sebastian Vettel je favorit, protože je dvojnásobným mistrem světa. Ale myslím si, že startovní pole teď bude mnohem sevřenější. Red Bull nebude mít výhodu, jako měl na začátku loňské sezóny," uzavřel pilot McLarenu.

Doporučujeme

Články odjinud