Jsme pomalejší než GP2, říká Kobajaši

Jsme pomalejší než GP2, říká Kobajaši

Kamuj Kobajaši si myslí, že v současnosti by byl na závodních okruzích rychlejší v monopostu GP2 než ve voze F1. Srovnání platí pro Caterham.

Malajsijská stáj používá motor od Renaultu, a ten doposud působil hlavně problémy, což znemožnilo týmům pracovat na výkonnosti.

"Nejsme tu v závodních podmínkách, ale kdybychom byli, myslím, že bych si měl vzít auto GP2," cituje reakci Kobajašiho po posledních testech Autosport. "Časy na kolo jsou pořád rychlejší v GP2."

"Musíme pracovat, ale kdybychom teď museli závodit, myslím, že by to nebyla formule 1. Když se podíváte na čas na kolo, měl bych si dělat starosti. Nemůžu být spokojený, ale musím přemýšlet o tom, co dokážeme."

"Čas je velmi omezený a my musíme myslet na spolehlivost, ale také na výkonnost. Musíme se snažit co nejvíc."

Spolehlivost by sice mohla zajistit Caterhamu dobré výsledky v případě, že by týmy před ním měly problémy, ale Kobajaši chce raději svádět přímé souboje.

"Chci, abychom měli větší potenciál a doháněli. Hlavně kvůli tomu jsem tady. Nemyslím jen na dokončování závodů, samozřejmě také potřebuji výkonnost."

"Letos má tým největší šanci. Je tu hodně šancí a možností, ale teď trochu ztrácíme, co se vývoje ve srovnání s ostatními týmy týče."

Doporučujeme

Články odjinud