Jsme na úrovni Renaultu a to nestačí, říká Alonso

Ferrari musí polknout hořkou pilulku v podobě faktu, že v Turecku hrálo druhé housle. Massa a Alonso dojeli na sedmém, respektive osmém místě.

Fernando Alonso po startu ze dvanácté pozice nemohl v dnešním závodě doufat ve velký úspěch. Osmá pozice nakonec reflektovala výkonnost Ferrari v Istanbul Parku. Rudé vozy zaostávaly za Red Bullem, McLarenem i Mercedesem.

"Trochu nás to překvapilo. Jak v Barceloně, tak tady jsme nebyli konkurenceschopní. Felipe celý závod bojoval s Rosbergem a já s Petrovem, takže jsme teď zhruba na úrovni Renaultu, což nám samozřejmě nestačí. Máme připravena vylepšení pro Kanadu. Do Valencie bychom měli přivézt novinek více. Víme ale, že Red Bull a McLaren jsou velmi daleko a nejsme si jistí, že nám vylepšení budou stačit. Co se bodů týče, je to dobré. Pochopitelně bychom chtěli víc, ale před závodem jsme byli třetí a teď jsme čtvrtí, takže jsme pořád ve hře. Nemáme nejlepší auto a přesto jsme o bod před Vettelem, takže si nevedeme zas tak špatně," nechal se slyšet Alonso.

Felipe Massa v Turecku ze všech jezdců posbíral nejvíce úspěchů, letos mu ale nebylo přáno. Jeho Ferrari na více jak sedmé místo nemělo.

"Byl to pro mě velice nudný závod, od začátku do konce. Neznamená to ale, že by to bylo snadné. Zasekl jsem se za Kubicou a oběma Mercedesy, které měly podobnou rychlost. Často jsem se dostal blízko, ale nedostal jsem se do situace, ze které bych mohl Roberta předjet. Bylo mi jasné, že z osmé startovní pozice to bude obtížné. Musíme zachovat klid a pokusit se co nejrychleji, nejlépe už v Kanadě, vůz vylepšit. Zde jsme ztráceli hlavně v rychlých zatáčkách. Co se těch několika dešťových kapek týče, nemělo to na jízdu žádný vliv," řekl Massa.

Doporučujeme

Články odjinud