Jsme McLaren, měli bychom být výš, burcuje Button svůj tým

Jsme McLaren, měli bychom být výš, burcuje Button svůj tým

Britská stáj prý bude potřebovat mnoho času na zotavení. Deváté místo Jensona Buttona bylo dokonce více, než sám Brit očekával. Sergio Pérez se do první desítky neprobojoval.

Piloti McLarenu již na začátku víkendu varovali fanoušky, že výsledek Velké ceny Austrálie pro ně zřejmě bude zklamáním. Ukázalo se, že černé scénáře Jensona Buttona nelhaly. Navíc se podle všeho nedá očekávat, že by se pozice McLarenu měla v nejbližší době výrazně vylepšit. Závod v Malajsii se jede už za týden, a tak je na větší změny velice málo času. 

"Máme před sebou spousty práce. Není to něco, co by se mohlo vyřešit ze dne na den. Myslím, že jsme dnes vytěžili maximum. Hned tak ale rychlí nebudeme. Ani jsem nečekal, že dneska sebereme tolik bodů. Myslím, že nám nezbývá nic jiného, než být s průběhem závodu spokojeni. Svým způsobem mě docela překvapilo, že se mi podařilo porazit jeden vůz Lotusu a že jsem za sebou držel Marka tak dlouho. 

Myslím, že kdybychom podobný výsledek získali i v Malajsii, byli bychom přešťastní. To jen dokazuje, jak na tom teď jsme. Jsme McLaren, měli bychom být výše. Loni v Silverstonu jsem dojel desátý, tady jsem cílem projel o pozici výše. Myslím si ale, že letos nás čeká větší dohánění ztráty. Je fajn, že jsme bojovali, ale tlumení bolesti to příliš nepomohlo," řekl očividně smutný Button. 

Sergio Pérez si premiéru u McLarenu představil jinak, než že se bude pohybovat někdy i na horších pozicích než u svého bývalého zaměstnavatele. Po smolné kvalifikaci si dal za cíl zisk bodů v závodě. Cílovou čáru ovšem proťal na nešťastné jedenácté pozici, a tak má po Austrálii na kontě nulu. Odmítá ale, že by se McLaren mohl vrátit ke starému vozu.

"Nemáme přítlak, nemáme stabilitu. Ale to není všechno, problémů je víc, a je jich hodně. Realita je taková, že náš vůz je pomalý. Ale musíme vytrvat, výměna vozu nepřichází v úvahu. Musíme pokračovat s hlavou vztyčenou. Auto rozhodně má potenciál, musíme mu jen porozumět a dát dohromady, abychom mohli bojovat vpředu.

Povedlo se mi odstartovat, což je vždycky fajn. Pak to ale nešlo, prostě jsme neměli rychlost, a to ani přes výbornou práci týmu a dobrou strategii. Téměř se mi podařilo dosáhnout na bod, jenže nakonec to nedopadlo. Musím říct, že Jenson odvedl vážně dobrou práci, maximalizoval výkonnost vozu a dojel na bodech.

Inženýři si dobře uvědomují, že monopost má problémy. Vím ale, že jsem součástí nejlepšího týmu ve formuli 1, a tak věřím, že se to podaří rychle vyřešit. Albert Park nám neseděl, nekteré naše trable ještě zvýraznil, a tak doufám, že v Malajsii to bude lepší," prohlásil mladý Mexičan. 

Doporučujeme

Články odjinud