Jsi oblíbený, dostaneš extra výkon!

Jsi oblíbený, dostaneš extra výkon!

FIA přišla s dalším hodně…no řekněme zajímavým nápadem, ale nebojte se, tentokrát se netýká formule 1.

Letos v září startuje elektrická Formule E. Postupně se obsazují sedačky v jednotlivých týmech a o nové kategorii slyšíme stále častěji.

O Formuli E jsme už psali. Během závodu čeká jezdce povinná zastávka v boxech ale ne kvůli výměně pneumatik, ale výměně celého vozu. Jezdec tak dostane plně nabitý monopost pro druhou polovinu závodu.

Závod bude také jedinou částí, kdy bude omezen výkon monopostů. Místo 200 kW (270 koní) to budou moci vozy vytáhnout jen na 133 kW (180 koní). Piloti ale budou mít k dispozici několik možností, kdy budou moci dočasně svůj výkon zvýšit.

Počet těchto možností nebude pro všechny stejný. Mezinárodní automobilová federace přišla s novinkou zvanou FanBoost. O co jde? Lidé budou moci před každým závodem hlasovat pro jednotlivé jezdce. V závislosti na tom, zda využijete sociální sítě nebo přímo web, budete mít 1 až 5 hlasů.

Tři piloti, kteří získají nejvíce hlasů, dostanou do závodu od fanoušků extra výkon navíc. Nejedná se však o nic až tak velkého, jezdci budou moci zvýšit výkon ze 133 kW na 200 kW jen po dobu 2,5 sekund.

Stránku s hlasováním, kde je také seznam potvrzených jezdců, naleznete na http://fanboost.fiaformulae.com/ 

 

Doporučujeme

Články odjinud