Jsem tím správným člověkem ve vedení McLarenu, myslí si Boullier

Jsem tím správným člověkem ve vedení McLarenu, myslí si Boullier

Závodní ředitel McLarenu Eric Boullier hájí svou roli ve vedení týmu z Wokingu a myslí si, že je tím správným mužem, který vrátí McLaren zpět na přední pozice ve formuli 1.

McLaren má za sebou tři roky spolupráce s Hondou coby dodavatelem pohonných jednotek, během kterých měly obě strany problémy s výkonností a spolehlivostí.

Od letošní sezóny McLaren využívá pohonných jednotek Renault a už po pěti odjetých závodech získal o deset bodů více než za celou loňskou sezónu. Na vedoucí Mercedes přesto ztrácí 113 bodů.

Objevily se spekulace o tom, že po odchodu technického ředitele Tima Gosse by mohlo dojít k dalším změnám ve vedení týmu, Boullier toto však nechtěl komentovat a řekl, že podle jeho názoru zůstává tím správným člověkem pro vedení McLarenu v příštích letech.

„Nechceme příliš komentovat to, co (interně) děláme,“ řekl Boullier. „Samozřejmě se snažíme být těmi nejlepšími a být nejlepší také znamená podívat se na to, jak můžeme být efektivnější z hlediska naší organizace. Pro tým formule 1 je to součást života neustále se zabývat tím, jak dosahovat lepších výsledků.

V minulosti jsem ve svém životě řídil, přestavoval a restrukturalizoval několik týmů a vyhrál jsem s nimi, ať už byly v jakékoliv kategorii. Je to tvrdá práce. Od McLarenu a od spousty lidí jsou tu pochopitelně velká očekávání.

Myslím, že znám svou práci a musíme se ujistit, že toho dokážeme včas dosáhnout. Žádné řády nejsou potřeba, víme, co potřebujeme udělat: musíme zlepšit spolehlivost a výkonnost.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud