Jsem svým úhlavním nepřítelem, kaje se Grosjean

Jsem svým úhlavním nepřítelem, kaje se Grosjean

Kritici na něm v poslední době nenechali nit suchou. Pilot stáje Lotus přiznává, že největší trable si v průběhu sezony 2012 způsobil sám.

Lapálie Romaina Grosjeana v prvním kole závodů se staly příběhem na pokračování. Francouzský pilot se ocitl pod tlakem ze všech stran, vlastního týmu nevyjímaje. Uklidnění se bylo v Koreji Grosjeanovou prioritou a dá se říci, že se zadařilo - po velice opatrném výkonu se vyhnul kolizím a dojel do cíle na sedmém místě. 

"Společně s týmem jsme podnikli kroky, abychom lépe porozuměli situaci. Myslím, že to hodně pomohlo. Start v Koreji nepatřil k nejsnazším. Ve třetí zatáčce za mnou došlo ke kolizi, musel jsem podniknout úhybný manévr, abych se vyhnul další šlamastice. Poté už to byl docela přímočarý závod a mohl jsem si jet podle vlastního tempa. V této sezoně jsem já sám býval mým hlavním nepřítelem. Snad už je to ale za mnou a budu moci hledět kupředu. 

Do Indie jsem se podíval loni v pozici testovacího pilota. Bylo fascinující vidět formuli 1 na takovém místě. Trať sama o sobě je působivá. Obsahuje pomalé i rychlé sekce. Určitě se na ní pojede báječně. Už se nemůžu dočkat, až poznám všechna její tajemství," řekl Grosjean. 

Pokud se bude dál vyhýbat kolizím, může šestadvacetiletý rodák ze Ženevy v celkovém pořadí přeskočit Nika Rosberga. Ten je sedmý a na kontě má o pět bodů více.

Grosjeanovi jistě pomůže i fakt, že vedení Lotusu je již v klidu. Šéf týmu Éric Boullier dokonce kritiky vyzval k tomu, aby jeho svěřence již nechali na pokoji:

"Jednoznačně už přišel čas, abychom za minulostí udělali tlustou čáru. Ze všeho nejdůležitější to je ale pro Romaina samotného, který své problémy může nechat nadobro pohřbené v minulosti. I přes nesmírný tlak, jakému v Koreji čelil, se mu podařilo odjet čistý závod. Doopravdy věřím, že už stoprocentně chápe, jak se v budoucnu vyhnout problémům. 

Romainův cíl pro zbytek sezony je jasný - pokračovat v trendu nastoleném v posledním závodě a sbírat co nejvíce bodů pro tým."

Doporučujeme

Články odjinud