Jsem optimista, budeme se zlepšovat, věří Alonso | Foto: Getty Images / Lars Baron

Foto: Getty Images / Lars Baron

Jsem optimista, budeme se zlepšovat, věří Alonso

Podle dvojnásobného mistra světa Fernanda Alonsa panuje v Bahrajnu u Alpinu větší optimismus než během prvních testů v Barceloně.

Ve Španělsku byl francouzský tým souhrnně až osmý nejrychlejší, a navíc přišel o většinu z posledního dne kvůli závadě na hydraulickém systému a následnému ohni.

Do Bahrajnu poté podobně jako ostatní stáje dovezl Alpine celou řadu upgradů. Ve čtvrtek ještě neprobíhalo vše podle plánu, protože vinou potíží u Alpinu nenajeli naplánovaný počet kol. V pátek už byl však Esteban Ocon nejrychlejší v ranní session.

„Je zjevné, že jsme měli velmi zvláštní včerejšek. Potkaly nás problémy, které se projevily především odpoledne, kdy jsem se dostal do auta,“ rozpovídal se pro motorsport.com o průběhu testů Fernando Alonso.

„Ale ano, dosáhli jsme nějakého zlepšení. Auto se určitě chová lépe než v Barceloně. Přijeli jsme sem s několika vylepšeními, další novinky plánujeme na další dny a hlavně směrem k prvními závodu.“

„Každý pracuje úplně naplno. A já jsem šťastný, jsem optimista v tom, že se během několika dalších dní mnohem zlepšíme, doufejme, že i v závodě.“

Podle Alonsa zatím testy v Bahrajnu neodhalily žádný zásadní problém monopostů A522. Dle španělského pilota si tým naopak pochvaluje, že modré (a příležitostně růžové) vozy velmi dobře zvládají horké podmínky.

„V tomto směru nás to příjemně překvapilo. Myslím si, že auto pracuje ve vyšších teplotách dobře. Neměli jsme žádné problémy s chladícím systém ani s brzdami a čímkoliv dalším, co se v Bahrajnu obvykle chová jinak než v Barceloně.“

„Takže vše jde zatím podle plánu a jak už jsem říkal, je v nás nyní více optimismu než před týdnem.“

Doporučujeme

Články odjinud