Josef Král bude závodit v hlavní sérii formule GP2

Čech Josef Král byl potvrzen pro hlavní sezonu formule GP2, která doprovází grand prix víkendy formule 1. Závodit bude pro tým Super Nova.

Tato skvělá zpráva přišla z Británie. Při prezentaci na Autosport Show tam tým Super Nova formule GP2 představil své jezdce pro hlavní sezonu: Čecha Josefa Krále a Švéda Marcuse Ericssona. Ericsson je šampionem japonské formule 3 a v roce 2007 vyhrál titul v britské formuli BMW - právě před Králem.

Josef Král závodí pro tým Super Nova v asijské odnoži GP2. V Abú Zabí před audiencí závěrečného závodu formule 1 získal ve druhém závodě stupně vítězů.

Ke Králově potvrzení v GP2 došlo pouhý den poté, kdy byl v šampionátu Světové série Renault formulí s motory o objemu 3,5 litru potvrzen Čech Jan Charouz. Jeho soupeřem v soutěži bude krajan Filip Salaquarda.

„Určitě bylo výborné to, jak jsme se uvedli v Abú Zabí a pak při testech oficiální série GP2 ve Francii.  Monoposty pro obě série jsou sice trochu rozdílné, ale důležitý je princip spolupráce s týmem. A ten se nám podařilo nastavit výborně. Na sezónu se moc těším, skvělá bude určitě i spolupráce s Marcusem. Chci nasbírat co nejvíc bodů i zkušeností,“ řekl Král.

Šéfem Super Novy je David Sears a k podpisu smlouvy řekl:

„Změnili jsme od základu týmovou strategii. Zatímco v předchozích sezónách za nás jezdili veteráni GP2, letos sázíme na slibné nováčky. GP2 je opravdovým předpokojem F1 a pro nás je báječné poskytovat těmhle nadějným pilotům příležitost k postupu na nejvyšší úroveň."

Manažer týmu BRT, který spravuje Královy obchodní záležitosti, Petr Najman řekl:

„Podpis smlouvy se stájí Super Nova je určitě velkým úspěchem a všechno teď záleží hlavně na výsledcích. Josef je momentálně největší českou nadějí na F1 a dosavadními výkony předvedl, že patří na špičku. To, že ho podporujeme na cestě vzhůru, je tedy naprosto logické. Skvělé je i to, že série se jede ve společnosti formule 1 a Josef tedy bude mít příležitost upozornit na sebe v tom správném prostředí."

Doporučujeme

Články odjinud