Josef Král bude i letos závodit v GP2, a překvapivě hned s týmem šampionů

Josef Král bude i letos závodit v GP2, a překvapivě hned s týmem šampionů

Josef Král podepsal pro letošní ročník GP2 smlouvu se španělským týmem Barwa Addax. Loňský šampion celé série tak zkompletoval svou závodní dvojici, druhým jezdcem bude Venezuelan Johny Cecotto.

„Jsem velmi šťastný, že jsem dostal příležitost závodit za jeden z nejúspěšnějších týmů formule GP2,“ svěřil se se svými pocity Josef Král. „Motivuje mě to, abych makal ještě víc a na konci sezony skončil na vrcholu. Jsem potěšen, že tým Barwa Addax věří v mé schopnosti. Na letošní sezonu se nesmírně těším a chci poděkovat všem lidem, kteří vznik tohoto angažmá umožnili.“

Tým Barwa Addax ovládl loni GP2 s jezdci Charlesem Picem a Giedem van der Gardem. Francouz Charles Pic podepsal pro nadcházející sezonu smlouvu s týmem formule 1 Marussia. Z toho je zřejmé, že i mladý Čech má zase o něco málo blíž do vysněné formule 1.

„Soutěživý potenciál našich obou jezdců nám pomůže navýšit šance na opětovný zisk titulu. Věříme také, že se nám v nadcházející sezoně podaří potěšit všechny diváky. Jezdům poskytneme veškeré zázemí i zkušenosti, aby dokázali bojovat o dosažení stanovených cílů. Uděláme vše pro to, aby celému světu ukázali, že to jsou prvotřídní závodníci,“ prohlašuje sebevědomě šéf týmu Barwa Addax Alejandro Agag.

Sezona GP2 se letos pojede v rámci dvanácti dějství, jedenáct z nich jako součást víkendu velké ceny formule 1. Josef Král má za sebou část sezony 2010 a celou sezonu 2011. Během této doby dokázal získat umístění na stupních vítězů na legendárních okruzích v Monte Carlu a v belgickém Spa-Francorchamps, a další dvě na okruhu v Abú Dhabi v rámci šampionátu GP2 Asia. Josef Král již také testoval monopost formule 1, konkrétně týmu Hispania Racing v listopadu roku 2010, kdy na okruhu v Abú Dhabi odkroužil 61 kol.

Doporučujeme

Články odjinud