Jordan vyzval Saubera, aby prodal tým

Jordan vyzval Saubera, aby prodal tým

Eddie Jordan vyzval Petera Saubera, aby prodal tým, který v současné době prodělává jednu z největších krizí.

O víkendu jsme vás na Twitteru a v Aktualitách informovali, že Caterham bude patrně na prodej za 589 milionů dolarů. V ceně je nejen tým ale také výrobce stejnojmenných vozů.

Tony Fernandes se už dříve nechal slyšet, že pokut Caterham neudělá pokrok, tak ho prodá. V Monaku přitom došlo k průlomu poté, co velký konkurent Marussia získal první body.

V padoku se dokonce objevily spekulace, že by tým mohl koupit bývalý šéf Renaultu Flavio Briatore, který to ale odmítl s tím, že by nekoupil tým, který prodělává. 

Eddie Jordan radí Peterovi Sauberovi, aby Fernandese následoval. Není to jen tak nějaké plácání, Jordan sám moc dobře ví, jaké to je vlastnit tým formule 1. Ten svůj prodal v roce 2005 a dnes je z něj Force India. Jordan rozhodnutí označil za to nejlepší ve svém životě s tím, že si od té doby užívá každého dne.

„Vždy jsem mu fandil, protože (Peter Sauber) je nejčestnější muž v padoku, což nemůžu říct o sobě (smích). Ale je zřejmé, že takhle to nemůže jít dál. Aby škody nebyly ještě větší, bylo by nejlepším řešením tým prodat”, říká Jordan. 

Sauber letos nezískal žádný bod a je tak v šampionátu až za Marussií. 

Doporučujeme

Články odjinud