Jména Lotus se nechce nikdo vzdát, černozlaté zbarvení ale klíčové není

Jména Lotus se nechce nikdo vzdát, černozlaté zbarvení ale klíčové není

I když se Team Lotus nehodlá před novou sezónou dobrovolně přejmenovat, připustil, že by mohl příští rok pokračovat v zelenožlutém zbarvení a historické černozlaté přenechat Renaultu.

"Možná se před začátkem sezóny budeme muset podívat na barvy. Ale jsou to jen barvy, nic víc," uvedl ředitel týmu Lotus Riad Asmat pro malajsijský list Star. "Většina veřejnosti chce, abychom pokračovali v zelenožlutých barvách. Ale nejdůležitější je, jak rychlý vůz bude, a ne jak hezký bude v zelené nebo černé barvě."

Team Lotus udělal rychlý průzkum u svých fanoušků a zjistil, že po představení Renaultu v černozlaté barvě si 77 % z nich přeje, aby vůz zůstal zelenožlutý jako letos, 15 % preferuje černozlatou a 4 % červenozlatou kombinaci. Zbytek je pro jiné varianty.

Asmat ale zopakoval, že důležitější budou výsledky, tým chce pravidelně mířit na body. "Naše auto 2011 je od července v aerodynamickém tunelu a plníme své měsíční cíle. S touto situací jsem velmi spokojený a těšíme se na představení vozu v lednu," dodal.

Svět formule 1 ale s napětím očekává, jak se vyřeší spor o jméno Lotus. Do této záležitosti se znovu vložil David Hunt, jenž týmu Tonyho Fernandese a Riada Asmata prodal název Team Lotus. Podle něj Renault nemůže použitím názvu Lotus nic získat.

"I kdyby se Protonu a skupině Lotus podařilo uspět, nakonec by si dali vlastní gól," uvedl Hunt pro Norwich Evening News. "Protože soudě podle vyjádření fanoušků, citelně by poškodili svoji značku. Byli sponzoři Renaultu upozorněni, do čeho se navezli a jaké škody hrozí jejich značkám kvůli spojení s faktickým vyhlášením války ze strany Protonu?"

"Renault je pořád v podmínce za poškození tohoto sportu v roce 2008 (podvod při GP Singapuru), takže v tom hodlají pokračovat tím, že záměrně matou veřejnost ohledně značky Lotus?"

Doporučujeme

Články odjinud