Jezdkyně, které možná neznáte

Jména jako Susie Wolff, Carmen Jordá nebo Danica Patrick jsou fanouškům motoristického sportu známá. Podívejte se ale nyní také na další vybrané zástupkyně něžného pohlaví, které se na závodních okruzích střetávají se závodníky, ale možná jste o nich ještě neslyšeli.

Marylin Niederhauser

Švýcarská závodnice začala svou kariéru ve svých 15 letech v roce 2010 v motokárách, ve kterých závodila až do sezóny 2014. Poslední dvě sezóny strávila v německé formuli 4, kde však nedosáhla větších výsledků, když se v závodech pravidelně umisťovala ve třetí desítce výsledkové listiny.

💪😊 #gym #fitness #training #fight #sport #fit #discoutfit #push

Fotka zveřejněná uživatelem Marylin Niederhauser (@marylin_niederhauser),

100% dedication #stefanvogatografiert #dedication #mypassion #mylife #motorsport #formel4 #ktm #xbow #push #24h #dubai #racecar #race #racegirl #flatout

Fotka zveřejněná uživatelem Marylin Niederhauser (@marylin_niederhauser),

Foto: Profimedia

Pokračování 2 / 10

Gosia Rdest

Zástupkyni v motorsportu má také náš severní soused. Polská závodnice začínala v motokárách, ale pak přes formuli BMW a formuli 4 přesedla do cestovních automobilů. Volkswagen Castrol Cup, polský Volkswagen Golf Cup a v posledních dvou sezónách zejména Audi Sport TT Cup, který je součástí víkendů šampionátu DTM.

V loňské sezóně přitom Rdest dosáhla dosud svého největšího úspěchu, když v prvním závodě na Nürburgringu obsadila třetí místo. Další pódiové umístění pak přidala při svém vůbec prvním startu v portugalském šampionátu cestovních vozů, kde skončila s Hondou Civic v Estorilu rovněž třetí.

Pokračování 3 / 10

Lucile Cypriano

Francouzka se po motokárách a jedné sezóně ve francouzské formuli 4 vydala cestou automobilů. Největší úspěchy přitom přišly v roce 2015 v rámci Seat Leon Eurocup, kde obsadila dvě třetí místa a sezónu zakončila na Katalánském okruhu vítězstvím. V portugalském Estorilu navíc získala i pole position. Také v loňské sezóně pokračovala v Eurocupu, získala jedno druhé a jedno třetí místo a v celkovém hodnocení obsadila sedmou pozici, což je zatím její životní maximum.

Merci pour cette année 2015 incroyable, merci à tous ceux qui m'ont soutenu. Rendez-vous en 2016 ! 😘

Fotka zveřejněná uživatelem Lucile Cypriano (@lucilecypriano),

Pokračování 4 / 10

Marta Garcia

Životopis Španělky již zdobí několik úspěchů. V sezóně 2015 se stala v motokárách šampionkou série CIK-FIA a ve třídě KFJ vyhrála také podnik Trofeo delle Industrie, ve kterém v minulosti triumfovali například také Lewis Hamilton, Antonio Giovinazzi či Daniil Kvjat.

V loňské sezóně pak okusila španělský šampionát formule 4, kde obsadila celkovou osmou pozici.

Pokračování 5 / 10

Renee Gracie

Australanka se po motokárách a australském šampionátu Porsche Carrera Cup vydala cestou závodů cestovních vozů, když poslední dva roky strávila v nižší odnoži slavné australské série V8 Supercars. V roce 2015 přitom spolu se Simonou de Silvestro vytvořila čistě ženskou posádku ve vytrvalostním závodě 1000 km Bathurst na okruhu Mount Panorama v rámci šampionátu V8 Supercars, kde obsadily 21. pozici. Se Simonou de Silvestro nastoupily v Bathurstu také vloni a skončily čtrnácté.

Pokračování 6 / 10

Doreen Seidel

Pohledná Němka ve své kariéře zatím okusila jen závody automobilů, v roce 2014 německém Volkswagen Scirocco R Cupu skončila nejlépe jedenáctá na Red Bull Ringu, o rok později se účastnila Audi Sport TT Cupu a v loňském roce přesedlala do evropské série GT4 - Pro Class, kde za volantem KTM X-Bow GT-4 skončila nejlépe devátá ve Spa-Francorchamps.

Pány pak určitě zaujme, že Seidel dříve fotila také pro časopis Playboy.

💥 @dimeracing

Fotka zveřejněná uživatelem Doreen Seidel (@doreenseidel),

Endless blue 🌊 #Bahamas #exuma

Fotka zveřejněná uživatelem Doreen Seidel (@doreenseidel),

Pokračování 7 / 10

Christina Nielsen

Dánka pochází ze závodnické rodiny. V podnicích 24h Le Mans, 24h Daytona nebo 12h Sebring závodil už její otec Lars Erik Nielsen. Christina Nielsen jde v jeho stopách. Největších úspěchů přitom dosáhla v posledních dvou sezónách, kdy závodila s Ferrari 488 GT3 v šampionátu IMSA SportsCar.

V roce 2015 obsadila v celkové klasifikaci druhé místo a v loňské sezóně se jako první žena v historii stala šampionkou v kategorii GT Daytona, když ve své kategorii zvítězila spolu se svými kolegy Alessandrem Balzanem a Jeffem Segalem 12h Sebring a také šestihodinovku ve Watkins Glen.

🔴⚫️⚪️ #Testing #Daytona #TheROAR #BackToRacing #NothingBeatsThatFeeling #RacingIsLife

Fotka zveřejněná uživatelem Christina Nielsen (@christinaracing),

When you are not at Daytona testing 😤😤 #TwistIt #HoldIt #Patience #IsItJanuaryYet #WaitingIsntMyStrongSuit

Fotka zveřejněná uživatelem Christina Nielsen (@christinaracing),

Pokračování 8 / 10

Mikaela Ahlin-Kottulinsky

Švédská pilotka má závodění v krvi. Její děda Freddy Kottulinsky byl jediným Švédem, který vyhrál závod Paříž-Dakar. Její matka Susanne Kottulinsky zvítězila v evropském šampionátu v rally, otec Jerry Ahlin pak triumfoval v juniorském švédském šampionátu v rally.

Po sedmi letech v motokárách závodí od roku 2012 Ahlin-Kottulinsky v závodních vozech. V první sezóně ve Volkswagen Scirocco R-Cupu skončila až devatenáctá, už ve druhé sezóně však přišel první úspěch, když na Nürburgringu vystoupila na stupně vítězů. 28. června 2014 pak ve třetí sezóně v Scirocco R-Cupu přišlo první vítězství, a to hned na městské trati v Norimberku. Po zániku Scirocco R-Cupu se Mikaela v roce 2015 účastnila Audi Sport TT Cupu, který Scirocco R-Cup nahradil. I zde dokázala (znovu v Norimberku) vystoupit na stupně vítězů, když skončila třetí. Loňskou sezónu strávila za volantem Audi R8 LMS v ADAC GT Masters.

Mikaela Ahlin-Kottulinsky byla svého času také přítelkyní pilota Red Bullu ve formuli 1 Maxe Verstappena.

He makes me very happy ☺️ @maxverstappen1 ❤️

Fotka zveřejněná uživatelem Mikaela Ahlin-Kottulinsky (@mikaelaakottulinsky),

Pokračování 9 / 10

Sophia Flörsch

Německá závodnice Sophia Flörsch poprvé závodila v motokáře už v osmi letech. Vydržela tam přitom dalších šest let. V roce 2015 zazářila v šampionátu Ginetta Junior, kde vyhrála oba závody na Thruxtonu a na okruhu Croft získala druhé a třetí místo. Kromě toho získala jedno pole position a nejrychlejší kolo.

V loňské sezóně se představila v šampionátu ADAC formule 4, kde byla jejím nejlepším výsledkem pátá příčka v úvodním podniku na Oscherslebenu.

🙆🏼🙆🏼

Fotka zveřejněná uživatelem @sophiafloersch,

Off to some testing tomorrow again💪🏼🚗💨💨

Fotka zveřejněná uživatelem @sophiafloersch,

Pokračování 10 / 10

Shannon McIntosh

Kariéra této Američanky začala už v pěti letech v závodech midgetů, ve kterých nasbírala přes 100 vítězství. V roce 2011 a 2012 závodila v šampionátu USF2000, což je juniorský šampionát pro americkou sérii IndyCar. V roce 2014 se představila také v oválových závodech ARCA Series.

◾️▫️The new website is live!! Link in profile. ▫️◾️

Fotka zveřejněná uživatelem Shannon McIntosh (@shannmcintosh),

Sometimes you have to remind yourself where you were so you can get where you want to be. Time flies :: there's no time to waste. #tbt

Fotka zveřejněná uživatelem Shannon McIntosh (@shannmcintosh),

Doporučujeme

Články odjinud