Jezdecký exodus formuli 1 jen prospěje, myslí si Verstappen

Jezdecký exodus formuli 1 jen prospěje, myslí si Verstappen

Vypadá to, že řádka pilotů z týmů středu pole pro příští rok nenajde místo. Jos Verstappen si myslí, že s jejich náhradami bude jezdecká sestava formule 1 kvalitnější.

Nedávno o své závodní sedačky přišli Jaime Alguersuari a Sébastien Buemi, které v Toro Rossu nahradí Daniel Ricciardo a Jean-Eric Vergne. Pro příští rok jsou ve formuli 1 k dispozici všehovšudy pouze dvě místa, o která je patřičný zájem. Verstappen to ve svém sloupku pro De Telegraaf označil za vzrušující novinky.

"Pro Buemiho s Alguersuarim je to těžké, obzvlášť takhle pozdě v roce. Taková je ale formule 1. Doufám, že angažmá sežene krajan Giedo van der Garde. Má ovšem řadu rivalů. Po všemožných změnách to vypadá, že Vitalij Petrov, Adrian Sutil, Rubens Barrichello, Jaime Alguersuari, Sébastien Buemi a Tonio Liuzzi půjdou z kola ven. Nejsou to jezdci, jejichž odchod bych označil za ztrátu pro formuli 1.

Pro tento sport jako takový je dobré, že přichází nová krev. Obzvláště příchody mistra světa Kimiho Räikkönena, vítěze GP2 Romaina Grosjeana a talentovaného Nika Hülkenberga hodně přidají na kvalitě jezdeckého pole pro rok 2012," myslí si Verstappen.

V březnu čtyřicetiletý Verstappen do formule 1 nakoukl v celkem osmi sezonách. Jeho nejlepšími výsledky byla dvě třetí místa v roce 1994, kdy dostal příležitost od Benettonu. Dále hájil barvy týmů Simtek, Footwork, Tyrrell, Stewart, Arrows a Minardi. Jeho posledním závodem byla Velká cena Japonska 2003. Po svém odchodu z formule 1 zkoušel štěstí například v Le Mans či A1 GP.

Doporučujeme

Články odjinud