Jezdecké složení Force Indie pro nový ročník bude známo do čtrnácti dnů

Jezdecké složení Force Indie pro nový ročník bude známo do čtrnácti dnů

S blížícím se koncem sezony se zaplňují poslední volná místa ve startovním poli té příští. Ještě před GP Abú Zabí bychom se měli dozvědět, komu z jezdců poskytne svou závodní sedačku stáj Force India.

Minulý týden se nechal Adrian Sutil slyšet, že pokud si má hledat nové angažmá, je potřeba, aby mu to jeho současný zaměstnavatel řekl včas. Vijay Mallya se k celé věci dlouho nevyjadřoval a rozhodnutí o tom, kdo z jezdců bude pro indickou stáj závodit příští rok, odkládal až na konec sezony. V paddocku Velké ceny Indie ale prozradil, že žádost jezdce vyslyší a konečné stanovisko zaujme během čtrnácti dnů.

"Již dříve jsem ujasnil, že (o jezdeckém složení) rozhodnu v prosinci. Každopádně, byl jsem požádán, abych rozhodl dříve. A tuto potřebu budu respektovat. To je vše, co mohu říct. Nejsem schopný se s vámi o tom (jaké složení vybere) podělit."

Mezi kandidáty na závodní sedačku jsou Paul di Resta, Nico Hülkenberg a Adrian Sutil. Posledně jmenovanému se ale všeobecně dávají nejmenší šance, byť sám Mallya tuto skutečnost popírá.

"Všichni tři jezdci jsou tam a všichni tři mají velkou šanci. Ale jenom dva se mohou posadit do vozu, takže to pro mě bude obtížné," vysvětlil Ind.

Na dotaz Autosportu, zda jeho tým preferuje závodnický um před štědrými sponzory, odpověděl Mallya celkem jednoznačně: "Nepotřebujeme platící jezdce. Nikdy jsme takovou potřebu neměli a rozhodně nikomu nechceme prodávat sedačku ve voze. Takže jsem pevně přesvědčen, že sponzorská podpora, která by z toho vzešla, není relevantní. Požadujeme výkon a, jak říkám od té doby, co jsem oznámil partnerství se skupinou Sahara, oni přinesli do týmu sto miliónu dolarů. Jejich očekávání, stejně jako má, jsou taková, že budeme rozumně používat peníze k zajištění lepšího týmového výkonu."

Mallya byl také dotázán, co si myslí o talentu mladého Hülkenberga. Podle svého vyjádření má směrem k německému pilotovi pouze slova chvály: "Je velmi dobrý. Skutečnost, že dokázal dostat williams loni na pole position hovoří za vše, že?"

Doporučujeme

Články odjinud