Jezdecká kandidátka USF1 čítá až dvanáct jmen

Nejblíže k závodní sedačce má zřejmě de la Rosa.

Nové týmy, které v příští sezoně oslaví svůj debut ve formuli 1, se v poslední době předhání v získávání mediální pozornosti. Trochu stranou v tomto ohledu paradoxně v posledních týdnech zůstává americká stáj USF1.

Ken Anderson, šéf týmu, již v minulosti prakticky vyloučil, že by v sezoně 2010 nasadil dva americké jezdce. Důvody jsou prozaické - v současnosti (snad až na Scotta Speeda) neexistuje jediný americký pilot, jenž by měl zkušenosti se závoděním ve formuli 1. To je vzhledem k omezením v testování značný handicap.

"Nejdůležitější pro nás je angažovat jezdce, který má zkušenosti s formulí 1. Je to čistě kvůli malému počtu testovacích dní. V našem seznamu stojí i jméno Pedra de la Rosy. Jeho zkušenosti by se nám mohly velice hodit. Na seznamu máme celkem dvanáct jmen. Jedná se o samé výborné piloty, každý z nich by nám toho mohl mnoho přinést. Nebude jednoduché z nich vybrat dva nebo tři," řekl Anderson.

Kromě osmatřicetiletého de la Rosy, který je dlouholetým testovacím jezdcem McLarenu, bývají s USF1 často spojováni Jacques Villeneuve a Franck Montagny.

USF1 je jediným z nových týmů, který ještě neoznámil podepsání smlouvy s žádným jezdcem. Timo Glock se upsal Manoru, Bruno Senna míří ke Camposu a Lotusu podepsal kontrakt další, zatím nejmenovaný pilot.

Je možné, že se bude USF1 snažit zvolit cestu angažování jednoho zkušeného pilota a jednoho nováčka. V tom případě by mohl mít šanci jedenadvacetiletý Jonathan Summerton z Floridy. Summerton již má určité zkušenosti se závoděním v Evropě. V roce 2006 startoval v euroserii formule 3, v konečném pořadí tehdy skončil devátý. Jeho poslední štací byla zámořská závodní série Atlantic.

"Vím, že na to mám. Bylo by mi ctí reprezentovat Spojené státy ve formuli 1," uvedl Summerton ve svém profilu na Twitteru.

Doporučujeme

Články odjinud