Jezdecká akademie Ferrari bilancuje: Nejlepší byl Maïsano

Jezdecká akademie Ferrari bilancuje: Nejlepší byl Maïsano

Před rokem vznikla v Maranellu jezdecká akademie, jež si dala za cíl vychovávat mladé talenty. Italové vyhodnotili, jak se jim vydařila první sezóna.

Mladým jezdcům se u Ferrari dostává kompletní péče, trénují fyzickou i mentální kondici, k dispozici mají lékařský personál včetně psychologa a samozřejmě jezdí v simulátoru.

"Práce v simulátoru byla nutná pro zapamatování si vlastností různých okruhů, kterým jezdci čelili v průběhu sezóny, ale také sehrála roli v adaptaci různým podmínkám na trati. A spolupráce s techniky se pro ně stala přirozenou," vysvětloval Luca Baldisserri.

Přímo na trati pak jezdci usedli do monopostu F1 a formule Abarth. Nejlepších výsledků dosáhl v prvním roce existence akademie francouzský jezdec a mistr formule Abarth Brandon Maïsano.

Spolu s Maïsanem budou příští rok v akademii studovat Sergio Pérez, Raffaele Marciello, Lance Stroll, Nicola Costa a Jules Bianchi, jenž se zároveň stal záložním pilotem týmu Ferrari. S Danielem Zampierim a Mirkem Bortolottim se maranellská akademie po roce spolupráce rozloučila.

Doporučujeme

Články odjinud