Jezdec dne Verstappen je rád za třetí místo

Jezdec dne Verstappen je rád za třetí místo

Ačkoliv rychlostně nestačil na piloty Mercedesu, je Max Verstappen z Red Bullu rád za třetí místo, které získal ve Velké ceně Španělska. Pro Verstappena je to druhé umístění na stupních vítězů v letošní sezóně formule 1.

Na startu si Verstappen udržel svou čtvrtou pozici. Z třetí pozice startujícímu Sebastinu Vettelovi se však nepovedlo dobře projet prvními třemi zatáčkami a v nájezdu do čtvrté zatáčky si s ním Verstappen poradil.

„Měl jsem dobrý start, v první zatáčce to ale bylo trochu hektické,“ přiznal Verstappen.

„Když jsem viděl Vettela a oba jezdce Mercedesu, jak do sebe jdou v první zatáčce, stáhl jsem se zpátky, což mě dostalo do dobré pozice pro třetí zatáčku. Dostal jsem se tak z páté na třetí pozici. Pak už jsem jel své tempo.“

A zatímco Lewis Hamilton s Valtterim Bottasem na prvních dvou pozicích Verstappenovi ujížděli, pilot Red Bullu získával náskok na dvojici jezdců Ferrari za sebou.

„Mercedes byl rychlý. Myslím, že se na konci snažili nejvíce, jak mohli, ale i já na to samozřejmě tlačil. Byli jsme konkurenceschopní, rychlost byla dobrá a jsem rád, že jsem na stupních vítězů,“ dodal Verstappen, který zároveň vyhrál anketu Jezdec dne.

Gasly za oběma ferrari

Druhý pilot Red Bullu Pierre Gasly obsadil v závodě na Katalánském okruhu šesté místo, když dojel do cíle za oběma piloty Ferrari Vettelem a Charlesem Leclercem.

„První stint byl dobrý, ale ke konci jsem se začal potýkat s přilnavostí a opotřebením pneumatik. Na předním křídle jsme měli spoustu žmolků z pneumatik, kvůli tomu mi to klouzalo a od druhého stintu moje rychlost klesala,“ popsal Gasly.

„Snažil jsem se co nejvíce tlačit, ale nemohl jsem se udržet s ferrari před sebou. Při restartu po safety caru jsem zkusil zaútočit na Charlese (Leclerca), ale nevyšlo to. Byl to ale pěkný souboj a myslím, že na začátku jsme se ve třetí zatáčce dotkli. Nakonec je ale dobré získat nějaké body.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud