Jezdci za další zklamání Williamsu nemohou, říká Coughlan

Jezdci za další zklamání Williamsu nemohou, říká Coughlan

Na Pastora Maldonada se v průběhu sezony zejména kvůli řadě karambolů snesla velká vlna kritiky. Podle technického ředitele týmu ale neoprávněně.

Sezona 2011 byla nejhorší v historii týmu Williams, a tak před letošním ročníkem v týmu z Grove doufali, že se posunou o poznání kupředu. To se ovšem povedlo jen z části. Vůz FW34 byl sice výrazně lepší než jeho předchůdce a zásluhou Pastora Maldonada dokonce vyhrál Velkou cenu Španělska, přesto však nad průběhem roku 2012 ve Williamsu převládá zklamání. Svalovat to na jezdce (a zejména na Maldonada, jednoho z nejtrestanějších jezdců tohoto roku) by ovšem podle Mika Coughlana nebylo fér.

"Vyhráváme jako tým a jako tým také prohráváme. Jistě, prošli jsme spolu složitým obdobím. Z toho se ovšem poučí. Není naším stylem na někoho ukazovat prstem a dělat z něho viníka. Také bychom mohli klidně říct, že kdybychom mu dali lepší auto, nemusel by se tak často probíjet středem pole. 

Největší výhodou oproti minulému roku byly motory Renault - byly lehké, silné a spolehlivé. Znamenalo to, že jsme se mohli v klidu zaměřit čistě na aerodynamickou stránku vozu, což přineslo ovoce," řekl Coughlan.

V příštím roce budou barvy Williamsu hájit Pastor Maldonado a Valtteri Bottas. O budoucnosti Bruna Senny dosud nebylo rozhodnuto. Maldonado v letošní sezoně nasbíral 45 bodů, což mu stačilo na celkové patnácté místo. Na první body od vítězství ve Španělsku ovšem musel čekat vskutku dlouho, takřka pět měsíců.

Doporučujeme

Články odjinud