Jezdci Williamsu vítají návrat Patricka Heada do týmu

Jezdci Williamsu vítají návrat Patricka Heada do týmu

Piloti Williamsu George Russell a Roberta Kubica se shodují, že návrat Patricka Heada v pozici konzultanta bude pro tým, který se v posledních letech ve formuli 1 trápí, velkou vzpruhou.

Spoluzakladatel týmu a jeho bývalý technický ředitel Head pomáhá inženýrům Williamsu po odchodu Paddyho Lowa z týmu. 72letý Head přitom naposledy ve Williamsu naplno působil v roce 2011 právě jako technický ředitel.

„Myslím, že to bude skvělé. Přichází pouze v roli podporovatele, není to žádná práce na plný úvazek, je však velmi silnou osobností, a to je možná to, co v tuto chvíli potřebujeme. Se všemi jeho zkušenostmi a historií, kterou ve Williamsu má, se každý zlepší,“ myslí si Russell.

„Patrick je fantastický inženýr a všechny jeho úspěchy mluví za sebe. Nehledá nic na plný úvazek, je tady a dělá to. Je součástí Williamsu a pomůže, kde je potřeba. Jak jsem řekl, bude skvělé jej tady mít.“

Kubica souhlasí, že Headův příchod bude pro Williams pozitivní.

„Patrick má velké množství zkušeností a každý ve Williamsu jej velmi respektuje. V minulosti udělal pro tento tým obrovské množství práce, takže je dobré, že bude schopen nám pomoci, i když si nejsem jistý, jakým přesně způsobem,“ řekl Polák.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud