Jezdci Williamsu potěšili svého šéfa dalším pěkným výsledkem

Jezdci Williamsu potěšili svého šéfa dalším pěkným výsledkem

Jediným týmem ze středu pole, jehož oba piloti dokázali ve Velké ceně Číny bodovat, byl Williams. Ten své konto navýšil celkem o deset bodů. Jeden bod zaznamenal zásluhou Kobajašiho také Sauber.

Williams

Frank Williams zítra oslaví významné životní jubileum. Bude mu již sedmdesát let. Důvod k radosti mu však dali jeho jezdci již dnes v podobě sedmého, respektive osmého místa. Stáj z Grove pokračuje ve slibných výkonech z úvodních závodů a potvrzuje tak markantní zlepšení, které oproti minulé sezoně zaznamenala. Lepší z dvojice jezdců Williamsu byl v Šanghaji Bruno Senna. "Pro tým to dnes byl skvělý výsledek dokončit s oběma vozy na bodech. Byl to těžký závod a opotřebení bylo velmi vysoké. Naše strategie nám dnes hrála do karet. Stále se ale společně učíme a zlepšujeme." Jeho slova potvrdil také týmový kolega Pastor Maldonado: "Dnes to bylo velmi těžké. Na startu jsem ztratil nějaká místa a bylo obtížné předjíždět. Měli jsme ale dobrou rychlost. Byli jsme schopni bojovat celou dobu až do cíle, takže jsem šťastný, že jsem získal nějaké body."   

Sauber

Kamuji Kobajašimu se nepovedlo proměnit nadějnou třetí startovní pozici ve větší počet bodů, jak včera doufal. Po startu se propadl o několik míst a po ne zrovna ideální strategii projel cílem Velké ceny Číny až jako desátý. "Poté jak se nám vedlo v kvalifikaci, je výsledek zklamáním. Nejsem si přesně jistý, co se stalo na startu. Moje auto se prostě nepohnulo, bylo to trochu divné. Já jsem okamžitě ztratil pozice. Pak jsem byl po většinu času zaseknutý v provozu. Také jsme udělali druhý pitstop trochu pozdě a pneumatiky odešly," vyjmenoval Kobajaši chyby, kterých se on a jeho tým během dnešního závodu dopustil. Spokojeností rozhodně neoplýval ani kolega Sergio Pérez. Po vynikajícím výsledku z Malajsie je konečné jedenácté místo velkým zklamáním. "Měl jsem velmi dobrý start a po celý první stint to pro mě vypadalo opravdu velmi dobře. Jenže pak jsem přezul na střední směs a od sedmnáctého kola dále jsem ztrácel výkon. Myslím si, že se strategií na tři zastávky jsem mohl dopadnout lépe, ale to nikdy nevíte. Zastávky v boxech jako takové byly dobré, ale během obou jsem ztratil čas při výjezdu, protože jsme měli potíže se spojkou," vysvětlil mexický jezdec.  

Force India

Paul di Resta si oproti stratu o tři místa polepšil. Bohužel pro pilota Force Indie, na lepší než celkovou dvanáctou pozici v cíli to nestačilo. "Dnes to byl extrémně vyrovnaný závod. Ačkoliv jsme byli schopni udržet se v pronásledování ostatních, postrádali jsme rychlost, abychom je dostihli a předjeli. Bylo to podobné jako závod v Austrálii, kde mnoho aut jezdilo velmi blízko sebe. Myslím si, že s pneumatikami jsme udělali dobrá rozhodnutí. Mimo ideální stopu to bylo kvůli útržkům z pneumatik velmi kluzké," přiblížil podmínky na trati Skot. "Neměl jsem zrovna skvělý start, protože se mi velmi protočila kola. Hned jsem tak ztratil několik míst. Poté jsem si v prvním kole poškodil přední křídlo. Nemyslím si, že jsem do někoho narazil, ale byly tam nějaké úlomky, když jsem najížděl do první zatáčky, takže pravděpodobně takhle se to stalo," řekl Nico Hülkenberg. V důsledku toho musel Němec zajet k mechanikům pro nové křídlo. Ztráta, kterou poté nabral, jej dost možná stála šanci na lepší výsledek. Za patnácté místo si v Číně na své konto žádné body nepřipsal.      

Toro Rosso

Bez jediného bodu odjíždí z Číny také tým z Faenzy. Oba piloty Toro Rosso odsoudila k bojům o zadní pozice již nevydařená kvalifikace. Jeanu-Ericovi Vergnemu museli mechanici během noci vyměnit na voze hned několik částí a podle pravidel parc fermé musel odstartovat z boxové uličky. Jeho snažení nakonec vyústilo v šestnácté místo. "Rozhodli jsme se na voze vyměnit nějaké elementy, které v kvalifikaci nepracovaly dobře. Nedělal jsem si velké naděje. Důležité ale bylo, jak se choval vůz. Bylo to dobře, takže očekávám, že s takovým vozem budeme startovat i v Bahrajnu a budeme schopni dosáhnout lepšího výsledku," neztrácel optimismus Vergne. Daniel Ricciardo dovezl svůj vůz do cíle na stejné pozici, ze které do závodu odstartoval, tedy sedmnácté. "Můj start byl OK, ale poté jsem byl na vnějšku první zatáčky trochu sevřen a ztratil jsem to, co jsem předtím získal," zalitoval australský mladík. Ricciardo podle svých slov ztrácel zejména v prvním stintu, poté se výkon jeho vozu o trochu zlepšil. Lepšího výsledku mohl ale jen stěží dosáhnout.

Doporučujeme

Články odjinud