Jezdci Toro Rosso se intenzivně připravují na další sezónu

Jezdci Toro Rosso se intenzivně připravují na další sezónu

Max Verstappen s Carlosem Sainzem jr. popsali, jak vypadá jejich zimní tréninková příprava na novou sezónu formule 1.

Řízení monopostu F1 představuje pro jezdce a jeho tělo velkou fyzickou zátěž. Všichni piloti proto musí tvrdě trénovat, aby tento tlak zvládli.

Druhá sezóna ve formuli 1 čeká i oba mladíky z Toro Rosso. 18letý Verstappen podle svých slov před touto sezónou trénuje ještě intenzivněji než před svou premiérou.

„Mé tělo toho dokáže zvládnout více, takže silový i kondiční trénink jsou intenzivnější. Ve srovnání s loňským rokem jsem ve všech úrovních fyzicky silnější. Je to velmi pozitivní,“ přiznává Verstappen.

„V Monaku intenzivně trénuji s Jakem (osobním trenérem), snažím se dobře připravit na novou sezónu formule 1. Jinými slovy, dvakrát denně mě najdete v posilovně. Je tu opravdu dobrá posilovna, ve které najdu všechny potřebné stroje.“

„Ráno jsou moje cviky zaměřené více na vytrvalost a celkovou kondici. Odpoledne pak absolvuji silový trénink. Nepracujeme jen s vybavením v posilovně, ale i například s posilovací gumou. Ke cvičení se snažíme využít i váhu vlastního těla.“

Sainz dělá triatlon a drží dietu

Nezahálí ani jeho týmový kolega Sainz jr., který pro letošní rok výrazně pozměnil svůj tréninkový režim.

„Můj plán se letos oproti roku 2015 změnil. Skládá se ze tří částí: kardio, silový a specifický trénink,“ řekl Sainz jr. pro stránky Toro Rosso.

„Pro účely kardia dělám triatlon (plavání, jízda na kole a běh), pro zlepšení síly trénuji v posilovně a specifický trénink spočívá v jízdě na motokárách. V průměru cvičím třikrát denně, i když některé dny si dám jen dva nebo jeden trénink, abych trochu zregeneroval.“

Důležitou roli hraje v přípravě také strava. „Strava jde ruku v ruce s mým tréninkovým programem. Samozřejmě, že dodržuji velmi přísný jídelníček, abych pro novou sezónu dosáhl optimální hmotnosti. Největší jídlo dne je vždy snídaně, zatímco na večeři si vždy dávám už jen něco lehkého,“ vysvětluje Sainz.

Foto: Getty Images / Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud