Jezdci se dočkali zvětšení DRS zóny

Jezdci se dočkali zvětšení DRS zóny

Mezinárodní automobilová federace se rozhodla pro zítřejší závod zvětšit délku první aktivační zóny na okruhu Yas Marina, která se nachází na rovince mezi sedmou a osmou zatáčkou.

Původní délka DRS zóny činila 470 metrů. V zítřejším závodě budou moci jezdci otevřít klapku na svém zadním křídle o pětasedmdesát metrů dříve. I přesto si ale mnozí piloti myslí, že předjíždění bude nadále velmi obtížné.

"Po mých včerejších zkušenostech, ne," odpověděl Button na dotaz, zda bude díky větší aktivační zóně předjíždění na okruhu Yas Marina snadnější. "Prodloužení o pětasedmdesát metrů nebude dělat velký rozdíl, protože budeme využívat pouze polovinu rovinky - je to záludné."

Jeho pocity sdílí také Fernando Alonso, který by o problémech s předjížděním na zdejším okruhu mohl po loňských zkušenostech vyprávět celé hodiny. "Abychom dostali jasnou odpověď ohledně DRS, musíme si počkat do zítra. Včerejší dojmy byly pro nás všechny takové, že tu není dostatečná vzdálenost, takže to FIA pro zítřek zvětšila. Doufejme, že to bude fungovat, ale teď je velmi těžké to odhadovat - musíme si počkat a vyhodnotit to až po závodě," říká Španěl.

"Možná to mohli prodloužit ještě víc. Minulý rok, když jsem útočil na vůz vpředu, dostihl jsem ho těsně před koncem rovinky, to už ale bylo příliš pozdě. Pokud DRS zóna nezačíná dostatečně brzo, můžeme být ve stejné pozici i zítra. Tehdy jsme také neviděli dostatek předjíždění," přidává se Lewis Hamilton. 

Doporučujeme

Články odjinud