Jezdci Sauberu po chybách závod na Silverstonu nedokončili

Jezdci Sauberu po chybách závod na Silverstonu nedokončili

Před týdnem v Rakousku poprvé po třech letech bodovali najednou oba piloti Sauberu. Dnes ve Velké ceně Velké Británie ani jeden z pilotů nedojel do cíle.

Pro Charlese Leclerca, který letos získal už 13 bodů, skončil závod pár metrů po jeho první zastávce u mechaniků.

„Je to škoda, že jsem dnes musel odstoupit ze závodu. Start byl úžasný a já byl schopen během prvního kola vydělat pár pozic. Vůz byl dobrý, rychlostně jsme byli konkurenceschopní a jelo se mi dobře,“ řekl Leclerc.

„Bohužel během zastávky v boxech došlo k problému a my museli okamžitě poté odstoupit. V každém případě, chyby se stávají, a tým v předešlých závodech odváděl při zastávkách v boxech skvělou práci, takže se z toho poučíme a do příštího závodního víkendu půjdeme pozitivně.“

Ericsson chtěl projet zatáčku s otevřeným DRS

Pro Marcuse Ericssona skončil závod nehodou, když se Švéd snažil projet první zatáčku s otevřeným zadním křídlem a aktivovaným systémem DRS. Ztratil však kontrolu nad svým vozem a narazil do bariéry. Na trať po jeho nehodě musel vyjet safety car.

„Je škoda, že jsem dnes nedokončil závod. Šlo to opravdu dobře, drželi jsme se naší strategie a měl jsem dobrý první stint. I druhý stint začal dobře a my čekali, až budeme v průběhu závodu rychlejší,“ řekl Ericsson.

„Bohužel jsem musel odstoupit po své nehodě v první zatáčce. DRS bylo otevřené a já ztratil kontrolu nad autem. Pozitivní je, že jsme dosáhli dalšího zlepšení a já se těším, že za dva týdny v další velké ceně budu znovu bojovat.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud