Jezdci Renaultu si v závodě výrazně polepšili a získali body

Jezdci Renaultu si v závodě výrazně polepšili a získali body

Ačkoliv do Velké ceny Japonska formule 1 jezdci Renaultu Daniel Ricciardo a Nico Hülkenberg vyráželi až ze zadních pozic, odvážejí si body za sedmé a desáté místo.

V nedělní ranní kvalifikaci vypadl Ricciardo už v první části, když měl problém najít správné vyvážení pro svůj vůz.

„Tým si dnes tento výsledek zasloužil. Bylo to poslední dobou frustrující, když jsme nebodovali, takže sedmé místo je skvělé,“ řekl Ricciardo.

„V kvalifikaci jsme měli problém se zadní části auta, který ale kluci opravili. V závodě jsme měli dobrou rychlost a celkem pěkně jsme se posouvali pořadím. Startovat na střední směsi se ukázalo být jako výhoda a dostali jsme se pořadím vpřed,“ dodal Australan.

Hükenberg měl v kvalifikaci problém s hydraulikou

Hülkenberg se sice probojoval v kvalifikaci do druhé části, v té se však na jeho voze objevil problém s únikem hydraulické kapaliny a do závodu vyrazil jen jednu pozici před Ricciardem.

„Celou dobu jsme bojovali, tvrdě jsme tlačili a zdá se, že si všechno sedlo. Bylo to skvělé oživení po dnešním ránu, kde jsme neměli dobrou kvalifikaci,“ přiznal Hülkenberg.

„Měl jsem skvělý start, v první zatáčce jsem předjel pár aut. Pak to byl souboj. Celý druhý stint jsme byli v provozu a ke konci už všem odcházely pneumatiky. Byla to skutečně zábava a s dneškem jsem spokojen.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud