Jezdci Red Bullu nestihli najet do závěrečných pokusů v Q3

Jezdci Red Bullu nestihli najet do závěrečných pokusů v Q3

Strategická chyba připravila piloty Red Bullu Maxe Verstappena a Pierra Gaslyho o možnost zajet poslední měřený pokus v závěrečné části kvalifikaci na Velkou cenu Číny vozů formule 1.

Po prvních měřených pokusech ve třetí části kvalifikace patřila Nizozemci čtvrtá pozice, když rozdělil oba jezdce Ferrari. V přípravách na poslední měřený pokus krátce před vypršením časového limitu se však před něj dostali v předposlední zatáčce Sebastian Vettel a Nico Hülkenberg. Verstappen následně před sebe pustil ještě několik vozů, a nakonec již nestihl najet do rychlého měřeného kola.

Charles Leclerc z Ferrari se díky tomu dostal na čtvrtou pozici na startu, zatímco Verstappen odstartuje z pátého místa.

„Jel jsem za Ferrari přede mnou a snažil jsem se být milý. Také jsem ho mohl předjet, ale to se v kvalifikaci nedělá,“ řekl Verstappen pro Sky Sports.

„Tentokrát to nevyšlo. Samozřejmě z toho nemám radost, ale ono se to ostatním vrátí. Je to nepříjemné, protože jsme dnes mohli bojovat o třetí místo. Teď potřebujeme více předjíždět. Ani jsem nečekal více, protože jsme bojovali o třetí místo.“

Gasly znovu zaostal

Ani ve třetí letošní kvalifikaci Pierre Gasly neporazil svého týmového kolegu Verstappena, když na něj v dnešní kvalifikaci ztratil osm desetin sekundy. Francouz se však poprvé během svého působení u Red Bullu probojoval do třetí části kvalifikace a do závodu vyrazí ze šesté pozice.

„Řídit vozy F1 je zřejmě ta nejlepší práce na světě, takže si opravdu nemůžu na nic stěžovat. Myslím, že dnešek byl velmi dobrý, stále bylo náročné řídit vůz a já stále nejsem na sto procent spokojen se svou jízdou, ale šesté místo bylo zřejmě tím nejlepším, v co jsme mohli doufat,“ řekl Gasly.

„Teď víme, co musíme zlepšit a já vím, co mohu udělat na své straně. Měl jsem odlišnou strategii než nejlepší pětka, když jsem dnes měl měkké pneumatiky, takže uvidíme, jak to zítra bude fungovat.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud